Yandex Metrica

Kalın: Gerçek sanat insanın aklına, kalbine, duygularına ve ruhuna hitap eden eserdir

Kalın: Gerçek sanat insanın aklına, kalbine, duygularına ve ruhuna hitap eden eserdir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yunus Emre, düşüncesini şiir yoluyla ifade etmiş bir büyük bilge, arif. İslam'ı ihsan makamında yaşamış bir kul. Bunu söylerken Yunus Emre'nin 'sözün ustası bir edebiyatçı' olarak karşılanmasını ihtiyatla karşılamamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Genel

23.01.2024, 18:07

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Üniversitesi'nin kuruluşunun 75. yıl dönümü sebebiyle üniversitenin Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda gerçekleştirilen "Dünya İnsanlığı İçin Ortak Bir Değer: Yunus Emre ve Bir Medeniyet Dili: Türkçe" adlı panelde konuştu.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

'KADIN BİLİM İNSANLARI' VURGUSU

Panelde hitap eden Kalın, söz konusu panele ilişkin gözlemlerini ifade ederken, programda kadın bilim insanlarının olmadığını belirtti. İbrahim Kalın, çocukların dili ilk olarak annelerinden öğrendiğini ve kadın bilim insanlarının da dil alanında daha çok çalışma yapması gerektiğine dikkat çekti ve rektör ve hocaların, kadın bilim insanlarının önünü açacağından emin olduğunu paylaştı.

13. yüzyıldaki Moğol istilası ve Haçlı Seferleri'nin, Anadolu'da çok ciddi siyasi, toplumsal ve ekonomik travmalara yol açtığını aktaran Kalın, bu travmalara ve yıkıma rağmen 13. yüzyılın aynı zamanda büyük bir manevi, irfani, ilmi, kültürel gelişme ve yeniden canlanış dönemi olduğunu söyledi. Yunus Emre'nin, düşüncesini şiir yoluyla ifade etmiş bir büyük bilge, bir arif olduğunu hatırlatan Kalın, Yunus Emre'nin aynı zamnada İslam'ı ihsan makamında yaşamış bir kul olduğunu ifade etti ve "Bunu söylerken Yunus Emre'nin 'sözün ustası bir edebiyatçı' olarak karşılanmasını ihtiyatla karşılamamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

'YUNUS EMRE'Yİ 700 YIL SONRA DA OKUYORSAK...'

Kalın, konuşmasının devamında Türkçe'nin bir medeniyet dili olarak inşa ve ifade edilmesinin hepimizin milli görevi olduğunu vurguladı. 

Gerçek sanatın aynı anda insanın aklı, kalbi, duyguları ve ruhuna hitap eden eser olduğunu anlatan Kalın, "Yunus Emre'yi 700 yıl sonra okuyorsak, Türkçenin taşıdığı derin, manevi, felsefi fikriyatı hala hatırlıyorsak, yaşatıyorsak burada insanın hem aklına hem kalbine hem duygularına hem de ruhuna hitap edebilen büyük bir fikriyat olduğu içindir." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading