Yandex Metrica

Kaliforniya'dan Türkiye'ye yangın söndürmeye geldiler! Her biri 10 ton su taşıyor

Kaliforniya'dan Türkiye'ye yangın söndürmeye geldiler! Her biri 10 ton su taşıyor

Orman Genel Müdürlüğü yangınlara etkili müdahale için hava filosunu 'Chinook'larla güçlendiriyor. Her biri 10 ton su taşıyan 10 adet helikopter bu yaz OGM'nin hizmetinde olacak.

Genel

23.01.2024, 19:16

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz yaz büyük tahribata neden olan yangınların bu yıl yaşanmaması için işi sıkı tutuyor. Sezona 22 uçak, 55 helikopter, 6 İHA ile girmek isteyen Orman Genel Müdürlüğü (OGM), envanterine 10 adet Amerikan yapımı Chinook tipi nakliye helikopteri kattı. 

'Bambi' denilen sepetlerle alevlerin olduğu bölgeye su taşıyabilen bu çift pervaneli helikopterler, 10'ar ton su taşıyabiliyor. Yetkililer geçtiğimiz yıl yangınlar sırasında bir süre kullanılan Chinook'lardan memnun kalmıştı. 

CMC Savunma Sanayi AŞ tarafından Türkiye'ye getirilerek OGM'ye kiralanan helikopterlerden 7'si yurda ulaştı. Kalan 3 helikopterin de teslimat için yola çıktığı öğrenildi. Chinook'lar yıllardır ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki yangınları söndürme çalışmalarında kullanılıyordu. 

ABD'den getirilen Chinook, çift rotorlu, ağır tonajlı yangın söndürme helikopterleri olarak biliniyor. Dar alanlarda manevra kabiliyeti ve yüksek hızıyla diğer helikopterlerden ayrılan Chinook, gövdesine monte edilen 10 ton su kapasiteli "bambi" ismiyle bilinen su sepetleriyle en zorlu arazi şartlarında görev yapabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading