Yandex Metrica

Kafayı Diyanet'e takan Cumhuriyet gazetesinde iç savaş çıktı

Kafayı Diyanet'e takan Cumhuriyet gazetesinde iç savaş çıktı

Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla birlikte Diyanet'i hedefine koyan Cumhuriyet gazetesi karıştı. Yönetimin işten attığı gazeteciler, yazı işlerini istifaya çağırdı.

Genel

16.03.2024, 04:11

İstanbul'un fetih simgesi Ayasofya'nın ibadete açıldığı günden beri Diyanet'i ve özellikle de kılıçla hutbe vererek Türk geleneklerine sahip çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alan Cumhuriyet gazetesinde iç savaş başladı. 

Aykut Küçükkaya yönetimindeki gazete, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 18 yıl sonra toplu sözleşme imzalamasının hemen ardından 8 çalışanının işine son verdi. Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özalkan, Cumhuriyet Pazar Sorumlusu Hilal Köse, muhabirler Tuğba Özer ve Ece Piroğlu, foto muhabiri Vedat Arık ile arşiv servisinde çalışan Mahmut Gündüz işten çıkarıldı.

Kapı önüne konulan gazeteciler, TGS yetkilileriyle birlikte basın açıklaması yaparak Cumhuriyet yönetimi hakkında zehir zemberek açıklamada bulundu. Kararı tanımadıklarını bildiren Cumhuriyet çalışanları, "Cumhuriyet'i yönetme yetisine ve ilkelerine sahip olmayan Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i derhal İstifaya davet ediyoruz" dedi.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

GAZETE KADROSUNDAN BÜYÜK TEPKİ

Gazete çalışanlarından Serkan Ozan yönetime karşı bildiri okudu. 

TGS'nin Şişli'deki binası önünde açıklama yapanlardan kurum başkanı Gökhan Durmuş, işten çıkarmalara dair aldığı haber sonrası Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile görüştüğünü belirterek "Kendisine de söyledik. Sendikayla diyalog kurmak zorundasınız. İnsanları böyle gelişigüzel işten çıkaramazsınız" dedi. 

Cumhuriyet Haber Koordinatörü Serkan Ozan ise karara tepki göstererek yönetime başkaldıran isimlerden biri oldu. TGS adına açıklama okuyan Ozan, "Bu lekenin mimarları, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve atanmış şirket yönetim kurulu üyeleri Osman Özer ve Adnan Arslan’dır. Emeği yüce değer olarak gören gazetemize büyük zarar veren bu isimler, Cumhuriyet’in simge ismi İlhan Selçuk’un öğrencilerini, çocuklarını gazeteden kovma kararı almışlardır. Bu kararı tanımıyoruz" dedi. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

SENDİKA ÖNÜNDE ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

16 Kasım'da Cumhuriyet Vakfı toplantısında, en az 15 kişinin işten çıkarılmasının istendiğini belirten Ozan, şunları söyledi: "Bu karar sonrası gerek Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, gerek yazı işleri ekibi ve gerekse servis şefleri, çekincelerini dile getirmiş, hiç kimsenin işinden olmaması için yapıcı öneriler ve özverilerde bulunma kararı almıştır. Ancak çalışanın sesine kulak tıkayan, kendilerine sunulacak önerileri bile beklemeyen Alev Coşkun, Adnan Arslan ve Osman Özer’den oluşan şirket yönetim kurulu, Cumhuriyet ilkeleriyle uyuşmayan bir kararla sekiz çalışma arkadaşımızı Cumhuriyet'ten koparmıştır. Bu kararla, Cumhuriyet Vakfı tarafından gazeteyle ilgili kararlarda tek yetkili kılınan Yürütme Kurulu ve Genel Yayın Yönetmenliği makamının iradesi çiğnenmiştir. Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer’i derhal istifaya davet ediyoruz."

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

GENEL YAYIN YÖNETMENİ KAZAN KALDIRDI

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya

İlginç gelişme ise, açıklamaya Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın destek vermesi oldu. İşten çıkarma kararının kendisinin bilgisi olmadan gerçekleştiğini savunan Küçükkaya, "Arkadaşlarımın yanındayım, görevimin de başındayım" diye konuştu. Şimdi gözler, gazete yönetimini protesto ederek istifaya çağıran ekibin akıbetine çevrildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading