Yandex Metrica

Kaçak sigara ticareti esnafa zarar veriyor! Yıllık vergi kaybı 25 milyar TL'yi buldu

Kaçak sigara ticareti esnafa zarar veriyor! Yıllık vergi kaybı 25 milyar TL'yi buldu

Türkiye uzun yıllardır yasa dışı tütün ve tütün ürünleri ile mücadele ediyor. Yurtdışından gelen sigaraların kaçak ticareti tekel esnafının belini bükerken, devlete faturası sadece vergi kaybı olarak 25 milyar TL'ye mal oluyor.

Genel

15.02.2024, 17:37

Gümrük Muhafaza ekipleri uzun yıllardır yasa dışı tütün ve tütün ürünleri ile mücadele etmeye çalışıyor. 

Yurt dışından kaçak olarak gelen sigaralarla 2014 yılında yüzde 20'nin üzerine çıkarak zirve yapan kaçak sigara ticareti, zaman içinde gelişim sağlayarak, her köşe başında satılan bir ürün haline geldi. 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

ORGANİZE SUÇ HALİNE GELDİ 

Son zamanlarda makarona doldurularak sigara haline getirilen tütünlerin yasa dışı şekilde yapılan satışı, ciddi bir organize suç haline gelmiş durumda. 

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE KAÇAK SİGARA İLE MÜCADELEDE GELİNEN DURUM 

Emniyet güçlerinin çalışmaları ile hemen hemen her gün Türkiye'nin birçok yerinde kaçak satışlara dair yakalamalar devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılında Türkiye'de 2,1 milyar adet boş makaron ele geçirildi. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

GÜMRÜK MUHAFIZLARI KAÇAĞA GEÇİT VERMİYOR 

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda gümrük muhafaza ekipleri bir tırda yasa dışı sigara üretiminde kullanıldığı belirten 11 milyon 130 bin makaron ve 72 bin sigara filtresi bulundu. 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

ANKARA'DA 5 MİLYONDAN FAZLA ELE GEÇİRİLDİ 

Ankara'da ise yasa dışı sigara üreticilerinin kullandığı depo tespit edilerek baskın yapıldı. Basknı sonucunda 5 milyon 920 bin boş makaron ele geçirildi. 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

TEK SEFERDE ELE GEÇİRİLEN EN YÜKSEK MİKTAR İZMİR'DE 

İzmir'in Aliağa Limanı'nda ise içeriği şüpheli olan konteynerlerde yapılan aramada 37 milyon 190 bin filtreli sigara kadğı ele geçirildi. Piyasa değerlerinin 6 milyon 750 bin TL olduğu belirtilirken operasyonun tek seferde yakalanan en yüksek miktarlı makaron olduğu bildirildi. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

25 MİLYAR TL VERGİ KAYBI VAR 

Tütün mamullerinden 2021 yılında toplanan vergi miktarı 83 milyar TL iken, yasadışı tütün ve tütün mamullerinin oluşturduğu vergi kaybının bu sene 25 milyar TL'yi aşacağı tahmin ediliyor. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

20 BİN KAÇAK SATIŞ NOKTASI VAR 

Diğer yandan yasa dışı tütün ticareti esnafa da kaybettiriyor. Yasa dışı sigara ticaretinin şu an 20 binden fazla satış noktasında hatta internet üzerinden yapıldığı belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading