Yandex Metrica

Kabotaj Bayramı nedir, neden kutlanıyor? Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi tatil mi?

Kabotaj Bayramı nedir, neden kutlanıyor? Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi tatil mi?

Kabotaj Bayramı 96. yıl dönümünde araştırılıyor. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm Türkiye'de kutlanılan bir bayramdır. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı hakkında bilgi almak isteyenler internette araştırma yapmaya başladı. Peki Kabotaj Bayramı nedir, neden kutlanıyor? Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi tatil mi?

Genel

23.01.2024, 19:29

Kabotaj Bayramı bugün 96. yıl dönümünde kutlanıyor. Vatandaşlar 1 Temmuz Kabotaj Bayramı hakkında araştırma yapıyor. İnternette Kabotaj Bayramı nedir diye aramalar yoğunluk kazandı. Peki Kabotaj Bayramı nedir, neden kutlanıyor? Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi tatil mi?

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

KABOTAJ BAYRAMI NEDİR?

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, her yıl tüm Türkiye'de 1 Temmuz tarihinde kutlanan milli bayramlardan bir tanesidir.

Kabotaj, bir ülkenin kendi karasularında ve kendi limanları arasında gemi işletme ve tüm liman hizmetlerini kendi kontrolünde tutma hakkını anlatan bir kelimedir.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

KABOTAJ BAYRAMI NEDEN KUTLANIYOR?

19 Nisan 1926 tarihinde bazı düzenlemeler yapılarak 815 sayılı çıkarılan yasaya göre Türkiye limanları arasında yalnızca Türk teknelerinin hizmet görmesi zorunluluğu getirildi.

Bu yasa 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girdi. Türkiye için önemli olan bu tarih 1935 senesinden sonra Kabotaj Bayramı adıyla kutlanılmaya başlandı. İlerleyen zamanda kabotaj kelimesinin yanına denizcilik kelimesi de eklenerek bayramın adı Denizcilik ve Kabotaj Bayramı oldu. 2007 senesinden bu zamana kadar Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. 

KABOTAJ BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi tatil bulunmamaktadır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading