Yandex Metrica
SON DAKİKA
İzmir depreminin simgelerinden Günay futbol oynayabilmenin mutluluğunu yaşıyor

İzmir depreminin simgelerinden Günay futbol oynayabilmenin mutluluğunu yaşıyor

Geçen yıl İzmir depreminde enkazdan sağ olarak çıkarılan 16 yaşındaki Günay Özışık, 5 ameliyattan sonra arkadaşlarıyla yeniden futbol oynamanın mutluluğunu yaşıyor.

Genel

23.01.2024, 17:55

Geçtiğimiz yıl İzmir'de meydana gelen korkunç depremde enkaz altından saatler sonra çıkarılan 16 yaşındaki Günay Özışık, 5 ameliyattan sonra arkadaşlarıyla yeniden futbol oynamanın mutluluğunu yaşıyor.

Depreme, İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşadıkları 7 katlı Doğanlar Apartmanı'nın 4. katında bulunan evlerinde kuzeni Ahmet Özışık ile birlikte yakalanan Özışık'a, bacaklarında oluşan yaralanmalar sebebiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 2 ay tedavi gördüğü süre içerisinde 5 ameliyatın ardından fizik tedavi de uygulandı.

Geçtiğimiz ocak ayında ayak bilek ortezi takılı bacaklarıyla ilk adımlarını atan Günay, yaşadığı çetin günlere rağmen hiç pes etmedi ve arkadaşlarıyla futbol oynayıp, yeniden topa vuracağı gün için mücadele verdi.

Fizik tedavisi süren Günay, depremden sonra Kemalpaşa'da bulunan evlerinin bahçesinde uzun zaman sonra ilk defa arkadaşlarıyla futbol oynamanın mutluluğunu yaşadı.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

"ARTIK TEDAVİMİN SONLARINA GELİYORUM, ÇOK MUTLUYUM"

AA'ya konuşan Günay Özışık, depremden sonra oldukça zor günler yaşadığını, hatta zaman zaman tekrar yürüyemeyeceğini düşündüğünü belirtti. Bu zor süreçte annesinin hep kendisine güç ve moral verdiğini kaydeden Özışık, "Tedavi sürecinde yatağa bağımlı kaldım. Sonra bir süre tekerlekli sandalye kullandım. Fizik tedavi sürecinde ilk zamanlar canım çok acıdı. Artık tedavimin sonlarına geliyorum. Çok mutluyum." dedi.

Özışık, üzerinden aylar geçmesine rağmen hala deprem anının aklından çıkmadığını, rahatlamak için ailesinin kendisine kuzu, köpek ve tavuk aldığını onlarla ilgilendiğini anlattı. Yeniden tek başına yürümenin çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Özışık, "İnsanın sağlığına kavuşması çok güzel bir duygu. O zor günlerde yeniden yürüyemeyeceğimi düşünmek korku vericiydi. Yeniden ilk adımlarımı attığım günü hala unutamıyorum. Artık arkadaşlarımla futbol da oynamaya başladım. Kendimi eski günlerdeki gibi hissediyorum. Aylar sonra futbol topuna vurduğum an kendimi çok mutlu hissettim." diye konuştu.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

BİR DAHA YÜRÜYEMEME İHTİMALİ VARDI

Anne Olcan Özışık da oğlu Günay'ın geçirdiği zor sürece rağmen asla pes etmediğini dile getirdi. Oğlunun geçirdiği ameliyatlar ve fizik tedaviden sonra eski yaşantısına döndüğünü söyleyen anne Özışık, şunları kaydetti:

"Hastanede yattığı günlerde oğlum bana 'Anne ben yeniden arkadaşlarımla futbol oynayabilecek miyim?' diye soruyordu. Ona hep 'Sakın pes etme, iyileşip futbol oynayacaksın.' dedim. Doktorları iyileşmesi için çok uğraştı. Artık hayatı eskisi gibi olmaya başladı. Hiç yürüyememe durumu vardı. Bir anne olarak oğlumun yeniden yürüyüp futbol oynadığını görmek beni çok mutlu ediyor."

Kaynak: AA
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading