Yandex Metrica

İzmir'de suya yüzde 30 zam! AK Parti ve MHP teklife ret oyu vermişti

İzmir'de suya yüzde 30 zam! AK Parti ve MHP teklife ret oyu vermişti

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere suyun metreküp fiyatına yüzde 30 zam yapılmasına karar verdi.

Genel

23.01.2024, 18:51

İZSU Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Kurulu, CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında toplandı.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

AK PARTİ VE MHP RET OYU VERDİ

Toplantıda 1 Mart 2022'den itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 30 zamn yapılması teklifi, AK Parti ve MHP'nin ret oylarına rağmen kabul edildi. 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

YÜZDE 30 ZAM YAPILDI

Yeni tarifeye göre, artış oranı metreküp fiyatına yüzde 30 oldu. 

Alınan kararla, konut abonelerinde 0-10 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 9,83 lira, 11-20 metreküp suyun fiyatı 11,70 lira, 21 ve üzeri metreküp suyun fiyatı da 21,89 lira olarak belirlendi.

Toplantı esnasında konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, dünya genelinde enerji piyasalarında ciddi sorunlar yaşandığını ifade etti. 

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

'BEDELİNİ İZMİRLİLERE ÖDETİYORSUNUZ'

Hızal, AK Parti'nin enerji fiyatlarının artışlarından vatandaşın mağduriyet yaşamaması için elinden geleni yaptığını belirterek, "Bugün elimizde İZSU Genel Müdürlüğünün çalışması var. En büyük girdi maliyet elektrik. Geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi doğru bir şey yapmış, enerji alım ihalesine çıkmış. Neredeyse ilgili firmadan maliyetin altında bir enerji alımı yapmış. Bu yıl ocak ayında ihaleye çıkılmamış, enerji alımı yapılmamış. Ocak ayının neredeyse 20 gününü en yüksek tarifeden aldınız, 2,11 zammı otomatiğe bağladınız. Her ay otomatik olarak zam yapacaksınız. Elektrik hesaplarınız ortada. Bu hesaplar doğru değil. 800 milyon sizin elektrik tüketiminiz değil. Geçen yıl yaptığınız doğruyu bu yıl yapmadınız. Bunun bedelini İzmirliye ödetiyorsunuz. İhaleye çıkıp ucuz enerji almamışsınız." diye konuştu. 

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin de alınan zam kararına tepki göstererek, zammın yapılmaması gerektiğini ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading