Yandex Metrica
SON DAKİKA
İzmir'de metro ve tramvay çalışanları isyanda! Grev kararı

İzmir'de metro ve tramvay çalışanları isyanda! Grev kararı

İzmir'de 627 metro ve tramvay çalışanı, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden netice alınamamasının ardından zmir Metro AŞ'nin kapısına grev kararı astı.

Genel

06.03.2024, 21:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda gündemi başta Belediye Başkanı Tunç Soyer'in isminin yer aldığı haberler olmak üzere, skandallarla ve olumsuz gelişmelerle oldukça meşgul etmişken, yeni bir gelişme daha yaşandı. Metro ve tramvayda görevli 627 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi ve arabulucu görüşmelerinden sonuç alınamamasının ardından İzmir Metro AŞ'nin kapısına grev kararı asıldı.

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası'nın İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, şirketin Halkapınar İstasyonu yakınında bulunan merkezinde toplanan işçiler adına açıklama yaparak, İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile birlikte sürdürdükleri toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için 180 gündür devam ettiğini söyledi.

Söz konusu görüşmelerde sözleşme taslağında belirtilen 69 madde arasından 9'unda anlaşmaya varılamadığını dile getiren Giral, 22 Ekim Cuma günü saat 05.00'ten itibaren grev kararını hayata geçireceklerini ifade etti.

İzmir Metro AŞ yönetimi adına konuşan Giral, "Müzakere yolunu açık tuttuğumuz bu süreçte işverenimizden sadaka değil emeğimizin karşılığını ve insanca yaşayabileceğimiz ücretler talep ettik. 21 yıldır alın terinin karşılığını alamayan metro emekçisi, çalışan yoksul olmak istemiyor artık. Tunç Soyer başkanımızdan bütün bunların hesabını Metro AŞ yönetimine sormasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklama yapıldıktan sonra ise iş yerinin kapısına grev kararı asıldı.

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading