Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul ve Bursa'daki fabrikaları PKK kundaklamış

İstanbul ve Bursa'daki fabrikaları PKK kundaklamış

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde geri dönüşüm fabrikasını küle çeviren yangını terör örgütü PKK üstlendi.

Genel

23.01.2024, 17:59

Temmuz ve ağustos aylarında ardı ardına çıkan orman yangınlarında parmağı bulunan cani terör örgütü, kundaklama girişimlerinde hız kesmiyor. 

Kent merkezlerindeki sanayi tesislerine yönelen PKK'lı teröristler, İstanbul ve Bursa'daki iki imalathaneyi küle çeviren sabotajları üstlendi. 

13 Eylül'de İstanbul Yenibosna'da yatak ve baza imalatı yapan 'Sağlamtex' adlı tesis alev alev yanmıştı. 

Dün ise Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki 'Ortem' adında bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı. Plastik maddelerin tutuşmasının ardından alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. 

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangınlar söndürüldü fakat hem İstanbul hem de Bursa'daki iki tesis küle döndü.  

Ekonomiye yönelik bu saldırıları terör örgütü PKK üstlendi. Örgüte bağlı yayın organları, sözkonusu kundaklamaların PKK'ya bağlı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' tarafından tertiplendiğini duyurdu. 

Terör örgütü açıklamasında, bir süredir 'çöktürme hamlesi' sürdürdüklerini hatırlatarak, "Bizi bitirmekte ısrar eden AKP-MHP faşizmini çöktürme hamlemizle çöktürene kadar yakmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

CAMİYİ DE SİZ Mİ YAKTINIZ?

PKK'nın bu açıklaması akıllara dün Kadıköy'deki cami kundaklamasını getirdi. Acıbadem'deki Faik Paşa Camii, dün kimliği belirsiz bir kişi tarafından yakılmak istenmişti. Yakma girişimi güvenlik kamerasına da yansımıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading