Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul'da okuyan öğrenciler yaşadı! Aylık geri ödemesiz 1500 lira burs verilecek: Başvurular 11 Eylül'e kadar...

İstanbul'da okuyan öğrenciler yaşadı! Aylık geri ödemesiz 1500 lira burs verilecek: Başvurular 11 Eylül'e kadar...

Üniversite öğrencileri için geri ödemesiz burs başvuru tarihleri açıklanmaya başladı. Çelikel Eğitim Vakfı, İstanbul'da eğitim alan öğrenciler için harekete "Alev Topları Programı" burs başvurularını almaya başladı. Öğrencilere geri ödemesiz aylık 1.500 lira burs desteği sağlanacak. İşte ÇEV Vakfı burs başvuru tarihleri ve şartları...

Genel

04.03.2024, 06:05

Üniveriste yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından yüz binlerce öğrenci hayallerine kavuştu. Özellikle şehir dışında okuşacak öğrenciler ise masraflarını karşılayabilmek için burs programlarını araştırmaya başladı. Henüz devlet tarafından öğrencilere verilecek KYK bursunun tarihleri açıklanmadı. Öğrenciler ise burs verecek alternatif kurum ve vakıfları araştırmaya koyuldu. 

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

ÇEV BURSU NE KADAR?

Çelikel Eğitim Vakfı (ÇEV( 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere karşılıksız olarak 12 ay boyunca burs yardımı yapacak. Burs almaya hak kazanan adaylara 1.500 TL ödeme yapacak. Sadece kurum tarafından belirlenen koşulları sağlayan adaylar burslardan yararlanabilir. Peki Çelikel Eğitim Vakfı (ÇEV) burs başvuru şartları neler? İşte başvuru başlangıç ve bitiş tarihleri...

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

ÇEV BURSU BAŞVURU TARİHİ

ÇEV Alev Topları burs programı için başvuru tarihleri daha önce ilan edilmişti. Başvuru işlemleri 15 Ağustos itibarıyla başladı. Başvuru yapmak için ise son tarih 11 Eylül olarak belirlendi. Başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilirken adayların gerekli başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Başvuru işlemleri ön değerlendirme, seçme ve programa kabul olarak iki aşamada gerçekleştiriliyor. 

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

ÇEV BURSU BAŞVURU ŞARTLARI

İstanbul'da bulunan vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyanlar ile devlet üniversitelerinin lisans bölümlerinde eğitim alanlar burstan yararlanabilecek. Bursa başvuru yapabilmek için 2022 yılında düzenlenen üniversite sınavına girilmiş olması zorunludur.  Ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir seviyesi 3.000 TL ve altında olanlar burstan faydalanabilirler. Ayrıca lisans programlarına yeni kayıt hakkı kazanan adayların sayısalda ilk 30 bin, eşit ağırlıkta 15 bin, sözelde 10 bin, dil puanında 5 bin ve TYT puanında ilk 10 bine girmesi gerekmektedir.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

GERİ ÖDEMESİZ

ÇEV burs başvurusu değerlendirme işlemlerinin ardından burs almaya hak kazanan adaylara geri ödemesiz olarak 1.500 TL burs ödemesi yapılacak. Burs ödemeleri okulların kapalı olduğu yaz aylarında da devam ederken 12 ay boyunca hesaplara yatırılacak. Yabancı uyruklu öğrenciler burslara başvuru yapamayacak. Öğrencilere yapılacak burs desteği gerekli şartların yerine getirilmesi durumunda eğitim süresinin sonuna kadar devam etmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading