Yandex Metrica
İsrailli 'turistler' için MOSSAD Başkanı devrede! Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz ve Nevşin Mengü suskun...

İsrailli 'turistler' için MOSSAD Başkanı devrede! Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz ve Nevşin Mengü suskun...

Erdoğan'ın evini fotoğraflarken yakalanan İsrailli 'turistler' için MOSSAD Başkanı devrede. Operasyonla alay eden Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz ve Nevşin Mengü bu haberleri okuyor mu, bilmiyoruz.

Genel

23.01.2024, 18:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğraflarını Çamlıca Kulesi'nden çektikleri sırada yakalanan ve casusluk suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çift için MOSSAD Başkanı David Barnae devreye girdi. Barnae'nin cezaevindeki İsrail vatandaşları Natali-Mody Oknin çiftinin serbest bırakılması için Ankara ile temasta olduğu belirtiliyor. Sözkonusu bilgi İsrail basınına sızdırıldı. 

Erdoğan'ın konutunun fotoğraflarını çektikten sonra bunları 'Aile' adını verdikleri bir WhatsApp grubunda paylaşan, üstelik fotoğraflarda Cumhurbaşkanı'na ait evi işaretleyen İsrailli çift, konutun Çamlıca Kulesi ile arasındaki mesafe, Kule hakkında ayrıntılar, asansörün durumu gibi konularda notlar tutmuştu. Sorguda kendilerini 'şoför' olarak tanıtan ve sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflarla 'turist' maskesine bürünen Natali Oknin ile Mody Oknin'in serbest kalıp kalmayacağı şimdilik meçhûl. 

İsrailli casusların yakalanmasının ardından operasyonla dalga geçen ve Türkiye'nin itibarının zedelendiğini savunan gazetecilerin ise MOSSAD Başkanı'nın devreye girmesi sonrası ne diyecekleri merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesinden 6 milyon TL tazminat karşılığında kovulan Ertuğrul Özkök, bir radyo programında şunları söylemişti:

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

"NE CASUSLUĞU ALLAH AŞKINA?"

"Hayretler içerisinde kaldım. Neymiş efendim, güya oradan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın evinin resimlerini çekiyorlarmış. Resmi çekerken aynı zamanda birbirlerine 'Bu Erdoğan'ın evi' diyorlarmış. Bu haberin neresinde mantık var acaba? Google Earth çağında, isteyen herkesin elindeki cep telefonuyla Tayyip Erdoğan'ın evinin üzerine kadar gidebildiği bir dönemde Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çekmenin casusluk açısından ne manası var Allah aşkına? Hiçbir mantıklı insan kalmadı mı yani bu ülkede? Türkiye'yi komik duruma düşürüyorsunuz. İnsaf edin artı yahu! Tayyip Erdoğan bugün dünyanın en önemli liderlerinden biri. İnsanların onun evini merak etmesinde garipsenecek ne var Allah aşkına? Ne casusluk yapacak elindeki fotoğraf makinesiyle? Uydudan girebilme imkanı varken ta dibine kadar... Türkiye'yi böyle komik durumlara düşürmeyin lütfen." 

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

"OLAN TÜRKİYE'NİN İTİBARINA OLUYOR"

İsmail Saymaz ise sosyal medya hesabında şunları yazdı: "Türkiye'de artık casusluk suçlamasının inandırıcılığı kalmadı. Savcılıklar gerçeklikten uzak ve gülünç kanıtlarla insanları casus diye tutukluyor. Ardından sözde casuslar siyasi kriz ve pazarlığın konusu oluyor. Olan, Türkiye'nin uluslararası itibarına oluyor." 

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

"FOTOĞRAF İÇİN TURİST Mİ YOLLAYACAKLAR?"

Özkök ve Saymaz'la aynı şekilde Alman DW'nin muhabiri Nevşin Mengü de son operasyonu eleştirenlerden biri oldu. "Bu teknoloji bolluğunda İsrail, Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çekmek için turist mi yollayacak?" diyen Mengü, Natali-Mody Oknin çiftinin Çamlıca Kulesi'ne turistik amaçla gelmiş basit birer turist olduklarını savundu. Mengü, "İki tane turist gezerken ajan diye yakalanıyor. Yani böyle şeyler ancak İran'da olur" dedi ama kafasındaki 'sahici' casusların neye benzediklerinden ve onlara karşı yapılacak operasyonların nasıl olması gerektiğinden bahsetmedi. 

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

UYDU KONUSUNA BİRAZ DAHA ÇALIŞIN

Özkök, Saymaz ve Mengü'nün "Google Earth çağındayız" diyerek Erdoğan'ın konutunun fotoğrafının çekilmesine ihtiyaç olmadığını savunması aslında bilgisizlikten kaynaklanıyor. Bu isimler, yaptıkları açıklamalarla uyduların yeryüzünü sadece dik açıdan fotoğraflayabildikleri gerçeğini atlamış görünüyor. Dış istihbarat servisleri Erdoğan'ın konutunu gözlemek için uyduları kullandığı takdirde fotoğrafını çektikleri yegâne şey 'evin çatısı' olur. Bu nedenle evi değişik açılardan fotoğraf makineleriyle görüntüleme işlemi, 'hedef mekanın' durumunu ayrıntılı olarak ortaya koymak için çok önemli. İşte İsrailli 'turistler' de o gün Çamlıca Kulesi'nde tam olarak bunu yapıyordu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading