Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsmail Çataklı'dan sığınmacı açıklaması: Kirli propaganda ve algı oyunu

İsmail Çataklı'dan sığınmacı açıklaması: Kirli propaganda ve algı oyunu

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal medyada sığınmacılarla ilgili yapılan provokatif paylaşımlara tepki gösterirken ''Son aylarda resmi rakamları itibarsızlaştırmaya dönük bir kampanya ile karşı karşıyayız. FETÖ ve PKK menşeli sosyal medya hesapların desteğiyle yaptıkları, kirli bir propaganda ve algı oyunundan başka bir şey değildir.'' şeklinde açıklama yaptı.

Genel

23.01.2024, 19:13

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, özellikle son günlerde sosyal medyada sığınmacılarla ilgili provokatif paylaşımlar yapıp yalan yanlış verilen bilgiler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

''İTİBARSIZLAŞTIRMAYA DÖNÜK KAMPANYA''

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, "Son aylarda resmi rakamları itibarsızlaştırmaya dönük bir kampanya ile karşı karşıyayız. Binlerce kişinin çalıştığı, pek çok dijital alt yapının, veri kayıt sistemlerinin olduğu kurumların paylaştığı resmi verilerin yerine, hiçbir bilimsel temeli olmayan, tamamen uydurma, hesabı kitabı olmayan, sosyal medyada gelişi güzel telaffuz edilen maksatlı sayılara itibar etmemiz isteniyor." ifadelerini kullandı.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'DE ŞU AN 5 MİLYON 500 BİN 69O0 YABANCI BULUNMAKTADIR''

Çataklı, "Türkiye'de şu an toplam 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır ve bunların tamamı sığınmacı değildir. 2017 yılından bu tarafa Türkiye'de kayıt altındaki, geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı hemen hemen aynıdır. Bu sayının 122 bini iki yıldır pasif kayıttır. Suriye iç savaşı sebebiyle ülkemize sığınmış 3 milyon 762 bin 686 geçici koruma altında Suriyeli bulunmaktadır. 1 milyon 417 bin 997 kişi ülkemizde ikamet izin ile bulunan düzenli göçmenlerdir. İdlib, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde toplam 6 milyon, sınırın İran tarafında da 2 milyon olmak üzere toplam 8 milyon göçmen stabil halde tutulmuştur." açıklamasında bulundu.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

''SON 5 YILDA 2 MİLYON 602 BİN 925 DÜZENSİZ GÖÇMENİN GİRİŞİ ENGELLENDİ''

"Son 5 yılda toplam 2 milyon 602 bin 925 düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellenmiştir.'' diyen Çataklı, ''Sokakta gördüğümüz her esmer tenli insanı kaçak göçmen nitelemek, bunun üzerinden algı oluşturmak, paniğe sebep olmak doğru değildir. Sessiz istila etiketi altında paylaşım yapan hesapların yüzde 41.54'ünün bilgisayar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

FETÖ VE PKK DESTEKLİ PAYLAŞIMLAR

Çataklı, "Bu işlerin sahada fiilen nasıl yürüdüğünü bilmeyen insanların, FETÖ ve PKK menşeli sosyal medya hesapların desteğiyle yaptıkları, kirli bir propaganda ve algı oyunundan başka bir şey değildir. Bunları özellikle bot hesaplarla gerçekleştiriyorlar. 30-40 tane hesap, bazen tek kişi tarafından yönetiliyor. Bot hesapların örgütsel dağılımına baktığımızda da yüzde 31'inin FETÖ yanlısı, yüzde 12'sinin de PKK/KCK yanlısı olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading