Yandex Metrica
SON DAKİKA
Instagram'da 2,5 milyon takipçili kalpazan Ramon

Instagram'da 2,5 milyon takipçili kalpazan Ramon

Sosyal medya sitesi Instagram'da Hushpuppi adıyla ünlenen Nijeryalı fenomen Ramon Abbas, takipçilerini dolandıran bir kara para aklayıcısı çıktı.

Genel

23.01.2024, 21:59

Internette bazı fenomen hesapların gerçekte dolandırıcılıkla uğraştığını kanıtlayan haberlere bir yenisi daha eklendi. 

Instagram'da 2,5 milyon takipçisi bulunan ve sürdürdüğü lüks yaşamını hayranlarıyla günlük paylaşan Nijerya asıllı Ramon Abbas, 'yüksek profilli' bir dolandırıcı çıktı. 

'Hushpuppi' adıyla açtığı hesaptan yayın yapan Abbas, FBI belgelerine göre çetesiyle birlikte siber soygunlar yapıyor ve küresel ölçekte kara para aklıyor. 

Belgelere göre takipçilerini bile sayısız kez dolandırmasına rağmen Ramon'un hesabı popüler olmaya devam ediyor. 

İlk büyük vurgununu 2019 Şubat'ında Malta Bankası Valletta'da gerçekleştiren Ramon, Kuzey Koreli bir siber korsan grubunu tarafından çalışan 13 milyon avroyu aklamaya çalıştı. 

Aynı yılın mayıs ayında bu kez Meksika'da ortaya çıkan Ramon, buradaki bir bankada hesap açarak bir İngiliz futbol kulübünün 100 milyon sterlin değerindeki hisselerini almaya çalıştı. Ramon aynı anda bir İngiliz firmasının hesaplarından da 200 milyon sterlin çekmeye çalıştı. 

Interpol birimlerinin takibe aldığı Ramon, geçtiğimiz yıl haziran ayında Dubai'de tutuklanmadan önce 'bankacı' kılığına bürünerek Katar, Kenya, Nijerya ve ABD'den bazı işadamlarını da dolandırdı. 

Ramon'un Dubai'deki dairesine baskın yapan Interpol ekiplerinin, internet fenomeninin yanında 30 milyon sterlinden fazla nakit para bulduğu belirtiliyor. Aleyhine pek çok dava açılanl Ramon hakkında 20 yıl hapis isteniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading