Yandex Metrica
SON DAKİKA
İnan Kıraç'tan kızına 4,6 milyar liralık miras davası: Karısının vasiyetini reddetti

İnan Kıraç'tan kızına 4,6 milyar liralık miras davası: Karısının vasiyetini reddetti

Son dönemde ismi Necip Hablemitoğlu cinayeti sanığı Levent Göktaş'la anılan ünlü işadamı İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'a miras davası açtı.

Genel

27.03.2024, 11:59

İşadamı İnan Kıraç'ın başı, 2020 yılında yaşamını yitiren eşi Suna Kıraç'ın mirası nedeniyle kızıyla dertte. İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'a dava açarak Temel Ticaret ve Yatırım Anonim Şirketi'ndeki yüzde 20.13'lük hisseye tedbir konulmasını istedi. 

Gazete Oksijen'den Elif Ergu Demiral'ın >haberine göre, İstanbul Anadolu Adliyesi 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, İnan Kıraç avukatlarının tedbir talebini kabul etti. 

Suna Kıraç, İpek Kıraç ve İnan Kıraç

Eşi Suna Kıraç'ın ölmeden önceki vasiyetinde Temel Ticaret ve Yatırım şirketi hisselerinin tamamının İpek Kıraç'a devredilmesi isteniyordu.

İnan Kıraç ise tamamı İpek Kıraç adına düzenlenmiş mirasçılık belgesinin iptal edilmesini ve bu şirket hisselerinin yüzde 75'inin kızı İpek Kıraç'a, yüzde 25'inin ise kendisine verilecek şekilde belge düzenlenmesini talep ederek dava açtı. 

Koç Holding kurucusu Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın hazırlattığı vasiyeti bazı yönlerden 'hukuk dışı' bulan avukatlar, şu hususları dile getirdi:

"Vasiyetnamenin açılması sonrasında düzenlenen mirasçılık belgesinde, hatalı olarak mirasçılardan İpek Kıraç’ın tek atanmış mirasçı olduğu iddia olunmuştur. Ancak İpek Kıraç tüm tereke üzerinde hak sahibi olarak atanmamıştır, tereke üzerinde İpek Kıraç’ın 3/4, İnan Kıraç’ın ise 1/4 miras hakkı bulunmaktadır.

Yalnızca Temel Ticaret ve Yatırım AŞ hisseleri okunan vasiyetname ile İpek Kıraç’a bırakılmıştır. Muris Suna Kıraç’ın terekesi tespit olunmamış olsa da, Suna Kıraç’ın terekesinde anılan şirket dışında Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şirketlerinden Koç Holding AŞ’deki iştiraklerinin hisseleri, taşınır ve taşınmaz mal varlıkları bulunduğu izahtan varestedir."

İpek Kıraç

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

İNAN KIRAÇ'IN İSTEDİĞİ RAKAM 4,6 MİLYAR 

KAP bilgilerine göre Koç Holding'in yüzde 43,65'lik hissesi Temel Ticaret ve Yatırım AŞ'ye ait. İmtiyazlı hisselerin varlığı göz önüne alındığında bu şirketin Koç Holding'deki payı yüzde 55'i geçiyor.

Mahkemeye sunulan belgelere göre vefat tarihinde Suna Kıraç'ın Temel Ticaret ve Yatırım AŞ'de yüzde 20,13 oranında hissesi bulunuyordu. Şirketin diğer hissedarları Rahmi M. Koç, Semahat Arsel, Ömer Koç, Ali Koç ve 2016 yılında hayatını kaybeden Mustafa Koç'un mirasçıları olan eşi Caroline Koç ve çocukları Esra ve Aylin Koç.

Koç Holding'in piyasa değerinin güncel verilerle 203 milyar TL olduğu sanılıyor. Bunun yüzde 43,65'lik hissesi Temel Ticaret ve Yatırım AŞ'ye ait. Sözkonusu pay 88,7 milyar TL'ye karşılık geliyor. Bu rakamda Suna Kıraç'ın payının 17,7 milyar TL olduğu iddia ediliyor. 

İnan Kıraç sözkonusu bu meblağın tamamını kızına bırakmak istemediğinden, açtığı dava ile en azından 4,6 milyar lirayı kendi hesabına geçirmeyi hedefliyor. Baba-kız miras davası 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading