Yandex Metrica
SON DAKİKA
İmamoğlu'nun 'Yürü Be İstanbul' projesi! 50 bin adımla 30 kilometre yürüyene tek biniş beleş

İmamoğlu'nun 'Yürü Be İstanbul' projesi! 50 bin adımla 30 kilometre yürüyene tek biniş beleş

İBB Başkanı İmamoğlu'nun son projesi 'Yürü Be İstanbul' tepkilerin odağına oturdu. Projeye göre İBB'nin cep uygulamasında 50 bin adım yürüdüğünü ispatlayan bir kişi, toplu taşımayı bir seferliğine beleş kullanabilecek.

Genel

28.03.2024, 20:59

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 'Yürü Be İstanbul' adlı kampanyası tepki çekti. Otobüs, metrobüs ve tramvayların içler acısı hali karşısında İstanbulluları 'yürümeye' davet eden İBB, 50 bin adım atmayı başarabilen her vatandaşı tek seferliğine toplu ulaşımla ödüllendirecek. 

Normal bir yürüyüşle 50 bin adım, yaklaşık 8 saatte kat edilebiliyor. 8 saat boyunca yürümesine rağmen varacağı yere ulaşmayı başaramayan İstanbullular, eğer yollarda yorgunluktan düşüp bayılmazlarsa, yangın riski altındaki metrobüslere ücretsiz giriş hakkı elde edecek. 

İstanbulluların sağlığı için böylesine büyük bir hizmete imza atan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, turnikeden bir seferliğine beleş geçmek isteyip 8 saat yürümeyi göze alanların gönlünü fethetmeyi başardı. 

Öte yandan sosyal medyada pek çok kişi, İBB'nin adım takip uygulamasının hata verdiğini, yürüyüş mesafesinin doğru hesaplanmadığını belirterek "Önce bu sorunlar düzeltilsin, sonra Fizan'a bile yürürüz" diyor. 

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU MU İLHAM OLDU? 

İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için büyük çekişme yaşadığı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hatırlatan İstanbullular, CHP Lideri'nin 2017'de Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüdüğünü hatırlatarak, bu eylemin İmamoğlu'na ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. 

50 bin adım uygulamasını alaya alan bazı vatandaşlar da "Beylikdüzü-Kadıköy arası yürüyüş yolu projesi geliyormuş" diyerek tepkilerini dile getirdi. İmamoğlu'nun akıllara durgunluk veren projesinde bedava geçiş hakkı alabilenlerin günde 30 kilometre mesafeyi adımlaması gerekiyor. Bu da kabaca, Aksaray'dan Avcılar'a kadar uzun bir yolculuk demek.

Uygulamaya CHP trollerinden Zafer Arapkirli bile isyan etti. Arapkirli sosyal medya hesabında, "Günde 50 000 adım atan zaten toplu taşımayı hiç kullanmıyor demektir. 50 000 adım ne abi?" diye sordu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Loading