Yandex Metrica
SON DAKİKA
İmamoğlu icraatla değil skandalla gündemde: Yapraklar alkışı çoktan kesti

İmamoğlu icraatla değil skandalla gündemde: Yapraklar alkışı çoktan kesti

İstanbul'un gündemini icraatlar değil, 'yolda kalan otobüs/metrobüsler', 'hayvan katliamları' 'kaynak suyu diye satılmış kuyu suyu' gibi konular oluşturmaya başladı. Ekrem İmamoğlu'nu koltuğa taşıyan 2019 rüzgarı şimdi tam ters yönde esiyor.

Genel

26.02.2024, 17:23

'Her şey çok güzel olacak' sloganıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, ona destek veren kitlelerin güvenini hızla kaybediyor. İmamoğlu yönetimindeki İstanbul'un sorunları çözüme kavuşturulmak bir yana gün geçtikçe daha da karmaşık hale geliyor. 

Göreve gelmesinin hemen ardından İBB'de kaynak israfına neden olduğunu iddia ettiği yüzlerce aracı Yenikapı'da sergileyen İmamoğlu, sonraki aylarda bu araçlardan çok daha fazlasını fahiş fiyatla kiralama yoluna gitti.

'Bakımı pahalı' diyerek yol kenarlarındaki çiçekleri vahşi biçimde söktüren İmamoğlu, Silahtarağa'ya kurulacak ileri biyolojik arıtma tesisinin projesini de törenle çöpe attı. 

Kirlilikten dolayı Marmara Denizi'nden müsilajla kaplandığı günlerde bile Silahtarağa kararının arkasında duran İmamoğlu, kendi atadığı İSKİ Genel Müdürü'nün "İstanbul'un 16 tane atıksu arıtma tesisine ihtiyacı var" sözleriyle şöyle alay etti: "Sayın Raif Mermutlu'nun açıklamalarının yapımı iptal edilen Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile bir ilişkisi yoktur."

Halk Ekmek ürünlerine yaptığı zammı 'fiyat güncelleme' olarak açıklayan ve bir yanda israfla mücadele ettiğini savunurken aynı zamanda Avrupa ülkelerinden milyarlarca avro borç alan İmamoğlu, krediyle ayakta tuttuğu İBB'nin kaynaklarını yandaş şirketlere aktarmada oldukça hızlı davranıyor. 

İmamoğlu haziran ayında Fransa Kalkınma Bankası'ndan 93 milyon avro daha borç aldı.

Bozuk metrobüs ve otobüsleri vatandaşın ittiğini gösteren kayıtlardan bunaldığı için İETT şoförlerine "Aracınızı kimseye ittirmeyin" talimatı geçen İmamoğlu, bakımsızlıktan dökülmeye başlamış bu araçların tamir ihalesini de yaklaşık 1,5 milyar TL gibi rekor bir ücretle yandaş bir şirkete verdi. 

İstanbul'da vatandaşların otobüs ve metrobüsleri itme görüntüleri artık sıradan sahneler haline geldi. 

Sokak hayvanlarının toplandığı barınaklardaki toplu ölümler ve hayvanlar için hazırlanan toplu mezarlar ise CHP'li İmamoğlu'nun yediği en büyük darbelerden biri oldu. İBB sorumluluğundaki barınaklarda kedi ve köpekler ya açlıktan ya hastalıktan can veriyor; yüzlercesi aynı anda gömülüyor.  

Barınaklarda bakımsızlıktan can veren binlerce hayvan toplu mezarlara gömüldü. 

İBB'nin hayvan hassasiyetini(!) gösteren skandal bununla sınırlı değil. Fayton kullanımının yasaklanmasının ardından Adalar Belediyesi'nden sahiplendirilmek üzere alınan atlar İBB'de ya öldü ya da kayboldu. Sayısı 1070'in üzerindeki atlardan bazısı CHP yönetiminin sahip olduğu ahırlarda hazin şekilde can verirken tam 978 atın akıbeti ise meçhûl kaldı. 

CHP yönetimindeki İBB'nin ahırlarında onlarca atın bakımsızlıktan can verdiği ortaya çıktı. 978 at ise 'kayıp'. 

İmamoğlu'nun vatandaşa son büyük hizmeti ise içme suyu konusunda oldu. Belediyeye bağlı Hamidiye A.Ş.'ye su tedarik eden taşeron şirketlerden birinin, Şile'deki kaçak kuyudan çıkardığı suyu 'kaynak suyu' diye vatandaşa sattığı ortaya çıktı. Skandalın ifşası sonrası açıklama yapmak zorunda kalan İBB, halkı değil yandaş şirketi savunarak "Kaynak suları bitince şişelere kuyu suyu doldurmuşlar" diyebildi. 

İmamoğlu'nun yandaş şirketi, Şile'deki kaçak kuyudan çıkardığı suyu Hamidiye adı altında satmış. 

Göreve geldiği 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından seçmenine "Yapraklar bile beni alkışlıyor" diyen İmamoğlu'nu böyle giderse yapraklar değil, yandaşları bile alkışlayamaz hale gelecek. Bu yöndeki kanaatleri güçlendiren faktörlerden biri sosyal medyada İstanbulluların İBB'ye yönelttiği tepkiler oldu. Onbinlerce vatandaş, paylaştıkları mesajlarda İBB kaynaklı skandalları sıralayıp İmamoğlu'nu istifaya çağırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading