Yandex Metrica

İmamoğlu Fransızlardan 93 milyon euro kredi aldı

İmamoğlu Fransızlardan 93 milyon euro kredi aldı

İBB Başkanı İmamoğlu, bugün bir başka borçlanma hamlesi yaparak, Fransız Kalkınma Ajansından 93 milyon euro kredi almak için imza attı. 

Genel

23.01.2024, 18:02

Yerel seçimlerden önceki söylemlerinde belediyenin öz kaynaklar ile yönetileceğini belirten İBB Başkanı Erkrem İmamoğlu, Alman Deutsche Bank'tan aldığı 110 milyon euro kredi ile çokça eleştirilmişti. İBB'nin kaynaklarını hızla tüketen ve belediyeyi ciddi derecede borçlandıran İmamoğlu ve yönetimi, Haber7'ye göre, bu defa kredi kullanma tercihlerini Fransız kalkınma ajansından tarafa kullandı. 

Haliç tramvay projesi için Fransız kalkınma ajansına 93 milyon euro kredi için anlaşan İmamoğlu, bugün Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester'in de katıldığı törende imza attı.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

YÜKSEK MİKTARLARDA BORÇ

İSKİ, İSPARK, İETT, Ağaç A.Ş., Beltur, Kültür A.Ş. ve diğer İBB kurumlarının yoldukça yüksek miktarlarda borçlarının olduğu açıklanmıştı. 

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu da üç birkaç gün önce katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mevcut borçlarına ilişkin açıklamalar yaptı. Göksu, "İBB'yi devrettiğimizde yaklaşık 29 milyara yakın borç vardı. Şimdi 43 milyar. Yıl sonu 62 milyara çıkıyor. İmamoğlu ne demişti? 'İstanbul için borçlanmak ihanettir.'" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading