Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun'dan Diplomasi Forumu açıklaması! 'Dünyanın nabzı Antalya'da attı'

İletişim Başkanı Altun'dan Diplomasi Forumu açıklaması! 'Dünyanın nabzı Antalya'da attı'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu ile ilgili açıklamada bulundu. Altun, 'Ukrayna-Rusya-Türkiye dışişleri bakanlarının toplantıları ile başlayan görüşmelerde dünyanın nabzı Antalya'da attı' ifadelerine yer verdi.

Genel

23.01.2024, 18:58

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından Antalya Diplomasi Forumu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çok önemli paneller ve toplantıların gerçekleştiği bir forum olduğunu ifade eden Altun, ADF2022 kapsamında Türkiye'ye gelen birçok önemli ismin Antalya'da buluştuğunu bildirdi. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

'DÜNYANIN NABZI ANTALYA'DA ATTI'

Altun açıklamasında, "Ukrayna-Rusya-Türkiye dışişleri bakanlarının toplantıları ile başlayan görüşmelerde dünyanın nabzı Antalya'da attı" diyerek şu ifadelere yer verdi: 

Birçok devlet adamı, siyasetçi, akademisyen ve diplomatı bir araya getiren etkinlik, Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiğine eşlik etti. Cumhurbaşkanımız son 4 günde 8 devlet başkanı, 2 başbakan, 2 uluslararası kuruluş başkanı ile bir araya geldi. Bugün ve yarın gerçekleştireceği görüşmelerle Cumhurbaşkanımız son bir haftada 14 diplomatik görüşme gerçekleştirmiş olacak. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın gayretleri sayesinde bölgesinde istikrarlaştırıcı güç olarak varlık bulan ve saygı gören bir ülke haline geldi. Bunun en somut örneği son bir haftada gerçekleşen bu yoğun diplomasi trafiğidir.

İnsani meselelere her zaman duyarlı olan Türkiye, sahadaki gerçeklikleri hem insani açıdan hem de diplomatik açıdan ele alıyor. Türkiye'nin en büyük çabası, bölgesel ve küresel barışa destek olmaktır."

Türkiye, stratejik açıdan sahip olduğu etkiyi ve jeopolitik ve jeoekonomik açıdan dünyadaki önemini son bir haftadaki diplomasi trafiği ile ortaya koymuştu. 

#ADF2022 bu gerçekliğin en net şekilde gösterildiği bir vitrin haline geldi.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İSTİKRARIN SAĞLANDIĞI BİR MARKA OLACAK'

Ülkemiz bundan sonraki dönemde de diplomatik ve stratejik açıdan dünyanın kalbinin attığı yer olacak. 

Küresel sorunların tartışıldığı, uyuşmazlıkların çözüldüğü ve barışın ve istikrarın sağlandığı bir marka olmaya devam edecek.

Türkiye eskiden satranç tahtalarının kurulduğu ve savaşın ve gözyaşının hakim olduğu coğrafyalarda tüm oyunları bozan bir aktör olarak insanı, insani değerleri ve bölgesindeki toplumları merkeze alan bir dış politika izlemeyi sürdürecek.

#ADF2022 ve benzeri forumlar Türkiye olarak çıkarlar ötesi ve uluslar üstü mesajımızı paylaştığımız platformlar olmaya devam edecek. 

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK'

Türkiye, küresel anlamda barışın ve adaletin güvencesi ve mazlumların ve mağdurların sesi olmayı sürdürecek.

Daha önceki forumlarda da olduğu gibi küresel çoksesliliğin şeklen değil aslen yaşandığı toplantılar yine ülkemizde yapılacak. 

Küresel sorunlara çözüm için yeni fikirler ve yeni sesler bu topraklarda yeşerecek.

Bu vesileyle #ADF2022 toplantısında emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve bu toplantıların yeni forumların önünü açmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading