Yandex Metrica
SON DAKİKA
İlber Ortaylı Mehmet Akif Ersoy'un şiirinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı

İlber Ortaylı Mehmet Akif Ersoy'un şiirinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, 18 Mart Çanakkale Savaşı ile ilgili katıldığı canlı yayında Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Genel

23.01.2024, 19:00

Bugün Çanakkale Savaşı'nın 107. yıldönümü. Türkiye tarihin en büyük ve en zor savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de hem karada hem denizde verilen mücadelelerde iki taraf 500 binden fazla zayiat verdi. Düşman ordusunu bozguna uğratan Türk askeri, büyük bir zafer elde etti.

Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı dolayısıyla NTV’ye konuk oldu. İlber Ortaylı, ''Bazen içerden, bazen dışardan bakmak lazım bu coğrafya değişiktir. Türkleri, dışardan anlamak zordur.'' dedi.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE BUNUN GİBİ SAFSATALARI YUTMAZ'

Bazı kesimlerin iddia ettiği gibi Alman komutanların değil, tamamı ile Türk komutanların savaştığını ifade eden İlber Ortaylı, Çanakkale Savaşı’nın önemine vurgu yaptı. İlber Ortaylı, savaşta hurafelerin olduğuna dair iddialar için ise "Bunlar hepsi büyük liderin rolünü azaltmaktır. Türkiye bunun gibi safsataları yutmaz." şeklinde konuştu.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

İLBER ORTAYLI GÖZYAŞLARINA HKİM OLAMADI

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, daha sonra konuyla ilgili sözlerine devam ederken Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiirine değinirken duygusal anlar yaşadı. İlber Ortaylı, duygusal anlar yaşarken şu ifadeleri kullandı: "Âkif’in yazdığı Çanakkale şiirinde, yani şehitlerin ardından yazdığı mersiye için dönemin en önemli insanlarından bir tanesi 'Allah’ın şairleri de vardır' demiştir. Bu çok önemli bir şey. Şarkta da garpta da böyle bir abide yok"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading