Yandex Metrica

İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde yangın! 30 dükkan kül oldu

İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde yangın! 30 dükkan kül oldu

İstanbul'da İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde kimyasal maddelerin olduğu binada çıkan ve bir kişinin yaralandığı yangın, bölgeye çevre ilçelerden sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibinin yaklaşık 8 saat süren çalışması sonucu söndürüldü.

Genel

01.04.2024, 11:11

Yangın, dün saat 21.00 sıralarında İkitelli Çevre Sanayi Sitesi 11'inci Blok'ta henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Kimyasal maddelerin tutuşmasıyla başlayan yangının bildirilmesiyle olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Boya, yağ, tiner gibi kimyasalların olduğu yaklaşık 30 dükkandan oluşan 11'inci Blok'u tamamen saran yangında zaman zaman patlamalar da yaşandı. Yangının çıktığı iş yerinin ortaklarından olan bir kişi yangına müdahale ederken yaralandı. Yaralı gelen sağlık ekiplerince Bağcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI 8 SAAT SÜRDÜ

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle yangına müdahalede güçlük çekerken, telsiz anonslarından havadan müdahale için destek istendi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, bölgede çok sayıda ambulans bekletildi. Yangında dumandan etkilenen 1 vatandaş ile 2 itfaiye erine sağlık ekipleri müdahale etti. Yangına, ilçe belediyelerinden gelen su tankları ile birlikte 61 araç ve 140 personelle müdahale eden İtfaiye ekipleri yaklaşık 8 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına aldı. İtfaiye ekipleri yanan iş yerlerinde soğutma çalışması yapıyor. 

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

FIRLAYAN PARÇAYLA İTFAİYE ARACI HASAR GÖRDÜ

Öte yandan yangın sırasında yaşanan bir patlamanın ardından fırlayan metal parça itfaiye aracının ön camına hasar verdi. Parçanın koptuğu sırada kimsenin olmaması olası bir ölüm ve yaralanmayı önledi. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

"EN AZ 30 DÜKKANI SARDI ŞU ANDA"

İsa Yılmaz, "Geldiğimde yangın başlamıştı. Bloğun başından sonuna kadar yanıyordu. İçeride bir sürü firma var. Tahta işi yapanlar, solvent işi yapanlar, tiner ve daha farklı işi yapanlar var. Ne varsa alıp götürüyor." dedi.

Mahmut Bağ, "Sokakta başladı yangın, ilk biz müdahale ettik, biz içeriyi görmedik. Bir arkadaş yanmış yerde yatıyordu. Dükkanın önüne gelince, kimya dükkanı var, yangın orada başlamış. Bu sefer biz kaçtık. Bir itfaiye geldi. İtfaiye müdahale ederken patlamaya başladı. En az 30 dükkanı sardı şu anda. Orada yağ işi yapılıyordu. Yağ, tiner, mazot hepsi vardı yani. Üç yanı da boyacı, tiner hepsi vardı. Şu anda söndüremiyorlar." diye konuştu.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU YANGININ ÇIKTIĞI SANAYİ SİTESİNE GELEREK İNCELEMELERDE BULUNDU

Yangının çıktığı sanayi sitesine sabaha karşı gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu itfaiye ekiplerinden yangının son durumu hakkında bilgi aldı. Olay yerinde inceleme yapan İmamoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, 50'ye yakın iş yerinin zarar gördüğünün tahmin edildiğini belirterek, yangının kimyasal madde ağırlıklı olduğunu, bu nedenle itfaiye çalışanlarının yoğun bir mücadele verdiği söyledi. Çıkan yangında, 1 iş yeri sahibinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını da ifade eden İmamoğlu, iki itfaiye görevlisinin de dumandan etkilendiği durumlarının ise iyi olduğunu, yangının büyük bir oranda kontrol altına alındığını, çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İmamoğlu, açıklamanın ardından olay yerinden ayrıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading