Yandex Metrica

İbrahim Kalın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü

İbrahim Kalın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı  ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Genel

23.01.2024, 17:45

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI TOPLUMLA İŞ BİRLİĞİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nin açıklamasına göre, söz konusu telefon görüşmesinde, karşılıklı ilişkilerin seyrinin yanı sıra Kıbrıs, Afganistan, Tunus ve diğer bölgesel konular ele alındı. AA'nın edindiği bilgiye göre görüşmede, Türkiye-ABD arasındaki ilişkilerde olumlu gündeme odaklanmak ve karşılıklı iş birliğini daha ileriye taşımak için atılması gereken adımlara dair görüşler paylaşıldı.

Orman yangınları ve diğer küresel afetlerle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekilen görüşmede, Afganistan'da kriz oluşmaması, ülkede istikrar ve barış ortamının temini için uluslararası iş birliğinin elzem olduğuna dikkat çekildi. Diğer taraftan Tunus'ta demokratik ve anayasal düzenin yeniden tesis edilmesinin teşvik edilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı. Kıbrıs'taki realitenin uluslararası toplum tarafından doğru anlaşılması ve adil bir yaklaşımı temsil eden iki devletli çözümün desteklenmesi gerektiği ifade edilen görüşmede, Türkiye'nin, bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamak adına, uluslararası toplumla iş birliği içinde olmaya devam edeceği dile getirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading