Yandex Metrica

Sitede Ara

İBB yurt dışında eğitim gören karla mücadele ekibini işten çıkarmış

İBB yurt dışında eğitim gören karla mücadele ekibini işten çıkarmış

CHP'li İBB yönetimi Finlandiya ve Rusya gibi kış hayatının zorlu geçtiği ülkelerde eğitim gören Yol Bakım Daire Başkanlığı'nın 13 yöneticisinden 12'sini işten çıkarttığı öğrenildi.

Genel

24.03.2024, 01:10

CHP'li İBB yönetiminin karla mücadelede fiyaskosu medyada geniş yankı buldu.

İBB yönetiminin karla mücadelede etkin rol alacak birimleri birer birer tasfiye ettiği ortaya çıktı. 

Kış mevsiminde çalıştırılmak üzere çağırılan şoför ve eleman alımlarının bu yıl yapılmadığı ortaya çıktı. Bu personellerin 15 yıldır İBB'de aktif olarak görev aldığı bu yüzden karla mücadele konusunda oldukça tecrübeli oldukları biliniyordu. 

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

İŞİ BİLEN PERSONEL ÇAĞRILMADI 

Fakat 2019 yılından sonra tecrübeli personelin hiçbiri çağrılmadı. Karla mücadelede görev yapacak diğer birim ve özel şirketlerin faaliyetleri durduruldu. Diğer yandan tatbikatlara da İBB tarafından son verildi. 

İstanbul'da yoğun kar yağışı sonrası binlerce kişinin yollarda mahsur kalmasının sebebi ortaya çıktı. 

İBB yönetiminin karla mücadeleden sorumlu olan Yol Bakım Daire Başkanlığı'ndaki tecrübeli personeli tamamen tasfiye ettiği tespit edildi. 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

YURT DIŞINDA EĞİTİM ALMIŞLARDI

İBB yönetimini CHP'nin almasının ardından Finlandiya ve Rusya gibi kış şartlarının ağır olduğu ülkelerde eğitim alan Yol Bakım Daire Başkanlığı'nda görevli 13 yöneticiden 12'sinin işten çıkarıldığı ortaya çıktı. 

Yeni Şafak'tan aktarılan bilgilere göre 2019 seçimleri öncesi karla mücadele ile görevli olan İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tecrübeli yönetici ve personellerden oluşuyordu. 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

TECRÜBELİ İSİMLER TEK TEK GÖNDERİLDİ

2019 yılındaki seçimlerden sonra İBB'de büyük bir personel işten çıkarma hareketi başladı. 20 yıla yakın bir süredir görev yapan İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Şahin görevden alınarak pasif bir göreve alındı. 

Bir hafta sonrasında ise Avrupa ve Anadolu müdürleri görevlerinden alındı. 

İşten çıkarma sürecinde tecrübeli 13 isimden 12'si sürüldü ya da pasif bir göreve kaydırıldı. Yerlerine de tecrübe sahibi olmayan isimler getirildi. 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

AKOM'LA İLETİŞİM DERSİ BİLE VERİLİYORDU

AK Parti döneminde personel tatbikatlara katılıyor, AKOM'la nasıl iletişim kuracağı bile öğretiliyordu. Fakat CHP yönetimi başa geçince bu uygulamalar rafa kaldırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading