Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB'nin İSTAÇ Genel Müdürü firari çıktı! 3 yıl hapis cezası almış

İBB'nin İSTAÇ Genel Müdürü firari çıktı! 3 yıl hapis cezası almış

İBB iştiraki İSTAÇ'taki görevinden ayrıldığı yönünde haberler çıkan Genel Müdürü Mehmet Aslan Değirmenci'nin firari olduğu ortaya çıktı. Değirmenci 2016'da Genel Müdürü olduğu petrol şirketinde sahte fatura düzenlediği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Genel

23.01.2024, 18:27

İBB iştiraki olan İstanbul Çevre Yönetim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Mehmet Aslan Değirmenci, 9 Aralık 2021 tarihinde görevinden ayrılmıştı. Daha sonra ortadan kaybolmasının nedeni ortaya çıktı. 

Marmara Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı; Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçunu işlediği gerekçesiyle Mehmet Aslan Değirmenci ve Kamil Sipahi hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Değirmenci ve Sipahi hakkında dava açtı. 

Değirmenci savunmasında "Ben şirketin (Pasifik Petrol) daha önceki genel müdürüydüm ancak 31 Aralık 2015'te şirketteki bütün görevlerimden ayrıldım. 2016'da yapılan işlemlere ilişkin herhangi bir sorumluluk ve yetkim yoktur" iddiasında bulunmuştu. 

Pasifik Petrol'ün sahibi Sanık Kamil Sipahi ise, "Bizim KDV kaçırma gibi lüksümüz yoktur" ifadesini kullanmıştı. 

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

SAHTE FATURALAR BİLİRKİŞİ RAPORUYLA SABİT

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi verdiği kararda, "Yapılan denetimlerde sanıkların 2016'da sahte fatura kullandıkları, sanıkların atılı suçu kabul etmedikleri ancak sanıkların kullandıkları faturaların sahte olduklarının bilirkişi raporu ile sabit olduğundan, sanıkların üzerine atılı 2016'da sahte fatura kullanmak suretiyle vergi usul kanununa muhalefet suçunu işledikleri anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi. 

Mehmet Aslan Değirmenci ve Kamil Sipahi'nin sahte fatura kullanmaktan 213 Sayılı Yasaya Muhalefet suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

TELEFONUNA ULAŞILAMIYOR

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Değirmenci bulunduğu takdirde cezaevine gönderilecek fakat 5 Aralıktan bu yana telefonuna ulaşılamadığı ailesinin Ataşehir'de olduğu fakat kendisinin nerede olduğu bilinmediği ifade edildi. 

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU İLE BERABER ÇALIŞTI

Değirmenci, 23 Haziran 2019'dan sonra Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı olunca, 13 Kasım 2020'de İSTAÇ Genel Müdürü yapıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading