Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB Başkanı İmamoğlu, şehitlik arazisine yaptırdığı saray yavrusu lojmana yerleşti

İBB Başkanı İmamoğlu, şehitlik arazisine yaptırdığı saray yavrusu lojmana yerleşti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Rumeli Hisarı'nda şehitlik arazisi üzerine yatırdığı sarayı andıran, boğaza nazır lojmana yerleştiği bilgisi, iddiaların daha önce yarattığı tartışmayı alevlendirirken, büyük tepki topladı.

Genel

27.03.2024, 10:53

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Rumeli Hisarı'nda yer alan Şehitlik mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi'nin bulunduğu araziye yaptırdığı ve saraı andırdığı söylenen lojmana yerleştiği iddia edildi.

Gazeteci yazar Tolga Saçıkara, bu gelişme için "Şehitlik bölgesinde lojman şık durmuyor. İstanbul kültürü olan bir belediye başkanının bunlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesi yaptı.

Söz konusu boğaza nazır lojmanın milyonlarca lira harcanarak yapıldığı ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun geçtiğimiz ayın sonunda yerleştiği belirtildi.

İBB'nin, Sarıyer Rumeli Hisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisine milyonlarca lira harcayarak yaptırdığı saray yavrusu lojman vatandaşların tepkisine yol açmıştı. Bu gelişmenin üzerine tartışmalı lojmanın başkanlık konutu olarak kullanılmaya başlandığı bilgisi öne sürüldü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ağustos ayının sonlarında Rumeli Hisarı'ndaki lojmana taşındığı öğrenildi. Sarayı andıran lojmanın drone ile alınan görüntüleri sosyal medyaya düştü.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

"BUNU DAHA ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI YAPMADI"

İBB'nin yaptırdığı lojman için şehitlik bölgesinin kullanılmasını eleştiren Gazeteci yazar Tolga Saçıkara, "Vakfa ait olan bu yer 1980 yılında İBB'ye geçiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son dönemlerde İBB'ye ait olan bir vakıfta olan lojmanı kendisi kullanmaya başlamış. Bunu gazeteci ve tarihçiler olarak doğru görmüyoruz. Çünkü burası şehitliğe ait bir yer, hemen yan tarafında Nafi Baba şehitliği var. Kendisine farklı bir yerde lojman yapabilir mesela Süleymaniye olabilir. Bu yer İstanbul'da şehremineler genellikle ikametinin olduğu bölgedir. Bunu daha önceki belediye başkanları yapmadı. Şehitlik bölgesinde lojman şık durmuyor. İstanbul kültürü olan bir belediye başkanının bunlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum" yorumu yaptı.

İmamoğlu ise tartışmalara yol açan lojmanla ilgili daha önce "İBB'nin kendi arazileri vardır, bu binaların kullanımları için kurum karar verir. Bunun adı lojmandır, başka bir şeydir. Kendisi için birisi konut yapmaz. Lojman yapar" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading