Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB asırlık çınarları peyzaj şirketi için mi kurban etti?

İBB asırlık çınarları peyzaj şirketi için mi kurban etti?

İBB'nin katlettiği çınar ağaçlarıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. İstanbul Çevre Konseyi Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin'ın peyzaj şirketi sahibi olduğunu belirterek 'Çınarların kesilmesinin sebebi peyzaj şirketi mi' diye sordu.

Genel

23.01.2024, 19:01

CHP'li İBB yönetimi tarafından çürüme terk edildikten sonra gizlice ve yasal izin olmadan Dolmabahçe ve Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacının kesilmesinin yankıları devam ediyor.

İBB tarafından çınar ağaçlarının kesilmesinin perde arkasına ilişkin şoke eden iddialar gündeme geldi. 

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

'AĞAÇLARIN KESİLMESİ BÜYÜK KATLİAM'

İstanbul Çevre Konseyi Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, konuyla ilgili Sabah gazetesine konuşurken şu ifadeleri kullandı; "Bu ağaçların tedavisi mümkünken ve orman mühendisleri tarafından da bu teyit ediliyorken ağaçları kesmeleri büyük bir katliam. Tarihe tanıklık eden bu ağaçların kesilmesi son derece üzücü" 

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

ASIRLIK ÇINARLAR ŞİRKET KURBANI MI?

Zafer Murat Çetintaş, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin'ın peyzaj şirketi sahibi olduğunu belirterek şoke eden iddialarda bulundu. Çetintaş, ''Babasıyla birlikte bir fidanlık ve peyzaj şirketi kurdu. Bu durumu asla ve asla inkâr edemezler. Bunu yakın çevresinden de teyit ettirdim. Üniversiteden profesör arkadaşları, 'Kes çınarı dik çınarı' diyor. Öğrendiğim kadarıyla yeni dikilen çınarların fiyatı 20 bin TL civarında. Bu ağaçların nereden temin edildiği konusunda ise bilgi sahibi değiliz. Ağaç A.Ş.'den mi alınıyor, yoksa Çağatay Seçkin'in babasıyla birlikte kurduğu fidanlık ve peyzaj şirketinden mi alınıyor?'' dedi.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

'İBB'DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİ'

''Derslerinde 2011'den beri hastalıklı ağaçlara yapılan bakımları, tedavileri anlatan bir kişi olarak bu göreve geldiğinde ilk yapması gereken iş bu anıt ağaçların bakımlarını ve tedavilerini devam ettirmesi olması gerekirdi.'' diyen Çetinbaş, ''Onun yerine farklı işlerle uğraştı. Görevi süresince çınarlara ne bir bakım ne de tedavi yaptırmış. Şimdi siz hem İBB'de Daire Başkanı olup maaş alacaksınız, hem belediyenin iştiraklerinde de yönetim kurulu üyesi olup maaş alacaksınız, hem profesörlük maaşı alacaksınız ve bir de peyzaj şirketi kuracaksınız. Çağatay Seçkin, savunma yapmak yerine İBB'deki görevinden hemen istifa etmeli.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, kansere yakalandığı bahanesiyle kesilen 112 çınar ağacıyla ilgili, İBB'ye idari para cezası verildiğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading