Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hulusi Akar'dan nokta operasyonlara ilişkin açıklama: İki gece aynı yerde yatamıyorlar

Hulusi Akar'dan nokta operasyonlara ilişkin açıklama: İki gece aynı yerde yatamıyorlar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütüne yönelik nokta operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada 'Barınaklarını başlarına yıktık. Terör örgütü elebaşları bunun farkındalar. İki gece aynı yerde yatamıyorlar' dedi.

Genel

23.01.2024, 18:23

Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından geliştirilen yerli deniz topunun atış testi Konya Karapınar Atış Sahasında yapılırken katılanlar arasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da vardı.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

'İKİ GECE AYNI YERDE YATAMIYORLAR'

NTV'nin sorularını yanıtlayan Hulusi Akar, gündeme ilişkin konuşurken şu ifadeleri kullandı; 

''Tehditler sınırlarımıza gelmeden kaynaklarında mücadele ediyoruz. Bunların inlerini barınaklarını başlarına yıktık. Terör örgütü elebaşları bunun farkındalar. İki gece aynı yerde yatamıyorlar. Tek hedefimizin teröristler olduğu, Kürtlerin kardeşimiz olduğunu her zaman söylüyoruz"

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ABD İLE F-35 GÖRÜŞMELERİ 

ABD ile F-35 görüşmelerine dair değerlendimelerde bulunan Akar, ''Temaslarımız sürüyor. En son 27 Ekim'de Ankara'da görüşüldü. Görüşmenin devamı konusunda mutabık kalındı. Önümüzdeki aylarda yeniden bir araya gelinecek. Biz toplantıda pozisyonumuzu açık ve net bir şekilde ortaya koyduk. F-16'ların ömrü tamamlandı. F-35 almamız engellendi.Yabancı askeri satışlar çerçevesinde ihtiyacımızı belirttik. 40 adet F-16 talebimizi ilettik. Heyetlerarası görüşmede dile getirildi. ABD Savunma Bakanlığı ihtiyaçlarımızın karşılanabileceğini ancak kongre onayı gerektiğini belirtti. Bunların sonuçlarını bekliyoruz.'' dedi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

SINIRDA ALINAN ÖNLEMLER

''1 Ocak'tan bu yana 99 bin 251 kişi hudutlarda yakalandı.'' diyen Akar, ''Personele takviye yaparak tedbirler sıkılaştırıldı. Sınırlara birlik takviyesi yaptık. Sadece Suriye sınırı değil İran ve Irak sınırlarında da önlemler aldık. Beton duvar, hendek ve tel örgüler var. Huduttaki geçişlerin önlenmesi için Mehmetçik büyük çaba gösteriyor. 1 Ocak'tan bu yana 99 bin 251 kişi hudutlarda yakalandı.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading