Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hatay’da yeni deprem olabilir mi? Hatay yeni deprem riski taşıyor mu?

Hatay’da yeni deprem olabilir mi? Hatay yeni deprem riski taşıyor mu?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem 11 ilde ağır şekilde hissedilmiş büyük yıkıma neden olmuştu. Depremden etkilenen iller arasında yer alan Hatay’da yenir bir deprem meydana geldi. Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Peki, Hatay’da yeni deprem olabilir mi? Hatay yeni deprem riski taşıyor mu?

Genel

24.03.2024, 13:47

Kahramanraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 şiddetindeki deprem çevre illerde de yıkıma neden olmuştu. Hatay’da yeni depremler meydana geldi bu depremlerin yeni depremlere işaret olup olmadığı araştırılmya başlanmış durumda. Sabah'ta yer alan haberde, Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Hatay'da gerçekleşebilecek yeni depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

HATAY'DA YENİ DEPREM OLABİLİR Mİ?

Hatay'da meydana gelen 6.4'lük deprem, Kahramanmaraş depremlerinin bir artçısı değil, müstakil bir depremdir.

7.7'lik birinci depremde Hatay'ın içinde Kırıkhan'a, Antakya'ya kadar belli kesimler kırılmıştı. Bu deprem de onun tetiklemesiyle oluşmuş, onun devamında yeni bir depremdir. 6.4'lük bu deprem de aynı fay zonu üzerinde gerçekleşmiştir. Avanoslar'ın doğusundan geçen bir fay zonu bu. Bu fay zonu Kırıkhan'a hatta Hatay Havalimanı'nın olduğu bölüme kadar yıkım yaratmıştı. Bunun ardından Samandağı'nda yeni bir fay kırımı yaşandı. Dolayısıyla bu, yeni bir kırılma Hatay'da kuzey güney yönleri boyunca her yerde kırılma yaşandı. Hatay'da artık büyük bir deprem beklemiyorum.

6.4 büyüklüğündeki bu yeni depremin şiddeti çok fazla değil. Yıkılan binalar hasarlı binalardı. Diğer depreme oranla çok daha küçük olduğunu söyleyebilirim

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

SUNAMİ UYARILARI NEDEN YAPILIYOR?

Deprem kıyıya yakın bir yerde olduğu için otomatik yapılan bir uyarı. Gerçek bir tsunami uyarısı sadece deniz içinde gerçekleşen bir deprem olursa verilebilir. Ancak sistem gereği, uluslararası bir ağ çerçevesinde bu uyarıların yapıldığını biliyoruz. Tsunami uyarısı standart bir prosedürdür. Zaten bir tsunami beklemiyorduk ancak temkinli olmak adına böyle bir uyarı verildi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

90 ARTÇI MEYDANA GELDİ

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Hatay Defne'de dün saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtilerek, "Ardından en büyüğü 5.8 olan 90 artçı meydana gelmiştir. Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 54 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. Bu ihbarların 44'ünde olumsuz bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelen ihbarlar doğrultusunda, bölgede AFAD'ın Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın ve Uşak'tan il müdürlüğü ekipleri, 112 acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK'lar arama kurtarma çalışmal

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading