Yandex Metrica
SON DAKİKA
Halde sebzeleri çöpe atan yabancı uyruklu kişi sınır dışı edilecek

Halde sebzeleri çöpe atan yabancı uyruklu kişi sınır dışı edilecek

Ataşehir Sebze ve Meyve Halinde kasalardaki sebzeleri çöpe atan yabancı uyruklu kişi, sınır dışı edilmek için geri gönderme merkezine teslim edildi, iş yeri sahibine ise para cezası verildi.

Genel

23.01.2024, 17:53

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce, bazı sosyal medya hesaplarında, bir kişinin yüklü miktarda sebzeyi kasalardan çöp arabasına döktüğü görüntülerin paylaşılmasından sonra çalışma başlatıldı.

Ekipler, söz konusu olayın 19 ile 23 Temmuz tarihleri arasında Ataşehir'de bulunan sebze meyve halinde faaliyet yürüten bir iş yerinde yaşandığını, sebzeleri çöp arabasına döken kişinin ise burada çalışan yabancı uyruklu K.J. olduğunu tespit etti.

İş yerinde yapılan kontrollerde K.J'nin sigortasız çalıştırıldığı saptandı. Ekipler, K.J. ve iş yeri sahibi F.K.'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinden sonra K.J. sınır dışı edilmek üzerine geri gönderme merkezine teslim edildi, iş yeri sahibi F.K.' ise yabancı uyruklu, sigortasız işçi çalıştırdığı için para cezası aldı.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

"BOZULMUŞ OLAN 2 TON KABAĞIN İKİ FARKLI GÜNDE ÇÖPE DÖKÜLDÜĞÜ GÖRÜLDÜ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, Ataşehir Sebze ve Meyve Haline ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülerden sonra inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Soruşturmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü yetkilileri ile Ticaret Bakanlığı İl Ticaret Müdürlüğü görevlileri ile Anadolu Yakası Cumhuriyet Savcılığı tarafından görevlendirilen asayiş büro polisi yer aldı. Tespitlerde satışa arz edilen ancak satılamayan ve bekleme sonucunda bozulmuş olan ürünlerin belediye çöp aracına dökümünün yapıldığı anlaşıldı. Hal kayıt sistemi üzerinden yapılan gelen ve satılan ürün karşılaştırması, firma ilgililerinin ve çöp kamyonu şoförünün beyanlarından, gıda güvenirliğini yitirmiş ve bozulmuş olan 2 ton kabağın Kurban Bayramı öncesi ve sonrası iki farklı günde çöpe döküldüğü görüldü. Öte yandan haller, malların arz ve talebine bağlı olarak, serbest rekabet şartları içerisinde, fiyat oluşumunun sağlandığı borsalardır. Hal yasası gereği, gerek Ticaret Bakanlığı, gerekse belediyeler serbest rekabetin engellenmesine dönük oluşum ve eylemlere müsaade etmemektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading