Yandex Metrica

Hac ve Umre hazırlığı artık dijital ortamda! Diyanet'ten yeni uygulama

Hac ve Umre hazırlığı artık dijital ortamda! Diyanet'ten yeni uygulama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre'ye yönelik bilgilendirme uygulamasını değiştirdi. Hac ve umre hakkında en doğru bilgiye ulaşılması için dijital portal oluşturdu.

Genel

23.01.2024, 18:12

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre için yazılı ve görsel kaynaklar içeren 'Hac ve Umre Portalı' adlı uygulamayı kullanıma sundu. 

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

AMAÇ DİJİTAL ORTAMDA DOĞRU BİLGİYE HIZLI ULAŞMAK

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan yaptığı açıklamada, Hac ve umreye dair fıkhi hükümler, hadisler, ayetler, görseller ve ibadetlerin organizasyon boyutunun dijital ortama yüklendiğini duyurdu: ''Amacımız, vatandaşlarımızın dijital ortamlarda doğru bilgiye hızlı ulaşmasıdır" dedi. Portal ve uygulamasında, hac ibadetinin yapılışı, hacda yapılan dualar, haccın sembolleri, haccın ne anlama geldiği gibi içeriklerin bulunduğu belirten Bircan, ''Kaynak kitaplar ve makaleler de yer alacak. Bundan sonra hac ve umreye ilişkin bütün bilgi ve belgeleri buradan paylaşacağız." ifadesini kullandı. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

UMRE ZİYARETLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Son Ayrıca son iki yıldır Kovid-19 nedeniyle hac ve umre ibadetlerinin yapılmadığını hatırlatan Bircan umre ziyaretlerinin ne zaman yapılacağı sorularına ilişkin,  "Bütün enerjimizi önümüzdeki yıllarda hac ve umre ibadetinin daha kusursuz ve sağlıklı yapılması için harcıyoruz." cevabını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading