Yandex Metrica
SON DAKİKA
Haber başka zam başka! İngiliz BBC gazetecilere yüzde 20'den fazla zam yapmadı, kurumda grev var

Haber başka zam başka! İngiliz BBC gazetecilere yüzde 20'den fazla zam yapmadı, kurumda grev var

"Türkiye'de enflasyon gerçekte yüzde 80" diyerek haber yayınlayan İngiliz BBC, İstanbul'daki çalışanlarının maaşına yüzde 20 zam teklif etti. O haberi hazırlayan gazeteciler grevde.

Genel

23.01.2024, 18:38

İngiliz BBC, Türkiye'deki şubesinde çalışan gazetecilerin maaşına "Enflasyon yüzde 20" diyerek bu oranda zam teklif etti. Aynı yayın organı haberlerinde Türkiye'deki enflasyonun gerçekte yüzde 80 olduğunu iddia etmişti. Zam oranını kabul etmeyen gazeteciler greve başladı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, BBC'nin 2020 yılında da enflasyonun çok altında bir zam yaptığını hatırlatarak grev öncesi şunları söyledi: "Geçtiğimiz Ocak ayından bugüne sterlin Türk lirası karşısında yüzde 80'lik bir değer kazandı. Yani BBC patronunun yüzde 80'lik bir kazancı var. Grev sürecini başlatan bugün BBC patronunun uzlaşmaz tutumudur."

BBC İstanbul ofisi önüne pankartlar asarak grev başlatan gazeteciler, soğuk havaya rağmen iki gündür bulundukları yerden ayrılmayarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Hükümet enflasyonun yüzde 36 olduğunu açıklamış, asgari ücrete yüzde 50, memura ise yüzde 30 zam yapılmıştı. BBC'nin gazetecilere ilettiği yüzde 20'lik teklif hem devlet zamlarının hem de enflasyon rakamının çok altında. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading