Gemide pozitif vaka şoku! Mürettebat karantinaya alındı
Kocaeli'de Körfez ilçesi açıklarında bir geminin mürettebatından 4 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkınca onlarla beraber temaslı oldukları kişiler de karantinaya alındı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesi açıklarında bir kargo gemisinin 4 mürettebatında koronavirüs tespit edilince, onlarla temaslısı 8 mürettebat karantinaya alındı.
GEMİ DEZENFEKTE EDİLDİ
Kocaeli'nin Körfez ilçesi Hereke Sahili açıklarında demirli olan Panama bandıralı, Fahriye K. isimli kargo gemisinde görevli 12 kişilik mürettebata uygulanan PCR testi sonuçlarında 4 kişide koronavirüs tespit edildi. PCR testi pozitif çıkanlar nedeniyle geminin bağlı olduğu firma personeli tahliye ederken, gemi de dezenfekte edildi.
Dezenfekte edilen gemi karaya çıkarılarak, 4 pozitif ve 8 temaslı personel de karantinaya alındı. Koronavirüs testi pozitif çıkan 4 kişi ambulansla hastaneye sevk edilirken, diğer 8 temaslı mürettebat evlerine gönderildi. Geminin, Körfez'deki bir limandan yük aldıktan sonra İtalya’ya doğru yola çıkacağı belirtildi.