Yandex Metrica

Fransız Le Figaro, Türkiye'yi AB'nin sistematik düşmanı olarak gösterdi

Fransız Le Figaro, Türkiye'yi AB'nin sistematik düşmanı olarak gösterdi

Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye, Rusya ve Çin'i Avrupa Birliği'ni tehdit eden küresel güçler arasında gösterdiği grafiğinde Türkiye ile beraber Çin ve Rusya'yı aynı zamanda 'sistematik düşman' olarak adlandırdı.

Genel

16.03.2024, 19:46

Fransa, Türkiye'yi AB'nin önündeki zorluklardan biri olarak gösterdi.

Fransız basınının önde gelen gazetelerinden Le Figaro, "Avrupa önündeki zorluklarla karşı karşıya" başlığı altında yayınladığı ve alıntıladığı grafikte, Avrupa Birliği için tehdit teşkil eden başlıkları ve ülke isimlerini paylaştı. Grafikte Türkiye, Çin ve Rusya, AB'nin geleceğini tehdit eden ülkeler olarak gösteriliyor. Yine aynı grafiğe göre, Türkiye "küresel/bölgesel genişleme gayesi olan sistematik düşmanlar" ve "göç krizleri" konu başlıklarında; Çin ile Rusya "siber tehditler ve sahte haber" ve "küresel/bölgesel genişleme gayesi olan sistematik düşmanlar" başlıkları altında değerlendirilirken, Afrika'nın Sahel bölgesi ise "göçmen krizleri" ve "terör riski bulunan bölge" başlıklarında gösterilmiş.

Fransa ve AB'nin göçmenler konusundaki tutum ve endişesi her geçen gün büyürken, 'büyük güç' konumundaki Türkiye, Çin ve Rusya gibi hem bölgesinde hem de küresel arenada nüfuz sahibi ülkeler karşısında endişesi de artış gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading