Yandex Metrica

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı, Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğuna düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağırılarak duyulan rahatsızlık iletildi.

Genel

23.01.2024, 22:08

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Türkiye Başkonsolosluğu'na 12 Mayıs gecesi yerel saatle 02.30 civarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce el yapımı bomba (EYP) ile saldırı düzenlendi.

 Saldırıda başkonsolosluk binasının penceresi ve dış cephe duvarında hasar meydana gelmiş, Fransız makamları saldırıya ilişkin soruşturma başlatmıştı. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Son dakika gelişmesine göre; Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı, Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğuna düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağırılarak duyulan rahatsızlık iletildi.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

''FRANSA'NIN ADIMLARINI GÖRMEK İSTİYORUZ''

Paris Başkonsolosluğu'na yapılan saldırı ile ilgili konuşan Dışişleri Bkanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Saldırıyı gerçekleştirenler hesap vermeli. Misyonları koruma sorumluluğu ev sahibi ülkededir. Fransa'nın somut adımlarını görmek istiyoruz. Biz de gerekli temaslarda bulunduk. Fransa'nın Ankara Maslahatgüzarı'na beklentilerimizi açıkça söyledik. Böyle bir saldırının tekrar etmemesi için de gerekli önlemleri almalarını hatırlattık." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading