Yandex Metrica

Fondaş medya, orman yakan kundakçıyı görmek istemedi

Fondaş medya, orman yakan kundakçıyı görmek istemedi

ABD ve Avrupa ülkelerinin milyonlarca dolar destek verdiği 'fondaş medya', Manavgat'ta ormanları yaktığını söyleyen kundakçı Ali Y.'nin ses kaydını yayınlamaktan kaçındı.

Genel

23.01.2024, 21:58

Kız arkadaşına telefonda 'Manavgat ormanlarını nasıl yaktığını' anlatan kundakçı Ali Y.'nin itirafları fondaş medyada yer bulmadı. ABD, İsveç ve Norveç'ten milyonlarca dolar destek aldıkları belgelenen haber sitelerinde kundakçı skandalının neden yayınlanmadığı merak konusu oldu. 

Haberlerinde PKK saldırılarına değinirken 'terör örgütü' ifadesini kullanmamayı tercih eden sözkonusu yayın organlarının, 100 bin dekardan daha büyük bir alanı küle çeviren yangınların sabotaj sonucu çıkmış olma ihtimaline uzak durması dikkat çekiyor. 

Aralarında Medyascope, Duvar, Serbestiyet ve Bianet'in de bulunduğu 'fondaş medya'ya ek olarak Osman Kavala'ya yakın Diken sitesinde de orman kundakçısının itirafları okuyucuyla paylaşılmadı. 

Dün Hürriyet gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre, Manavgat Cumhuriyet Savcılığı'na bir ses kaydı teslim eden Özlem T. (40), Ali Y.'nin (40) ormanı nasıl yaktığını telefonda kendisine anlattığını belirterek ifade vermişti. 

Ses kaydında Ali Y. "Güçlüköy'ün Manhayıt mevkisindeki yangını bin lira karşılığında ben çıkardım. Hatta yangını çıkarmak için para veren kişi 250 lira da fazla verdi. Bu kişi bana 'Yakalanırsan sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söyle' diye talimat verdi. Benzini döke döke, yaka yaka gittim. Bana ormanı yaktıran ve para verenler farklı kişiler. Parayı vereni biliyorum ama yaktıranın kim olduğunu bilmiyorum. Çıkan yangının kimin işine yaradığını da bilmiyorum" diyordu. 

Ali Y. gözaltındaki sorgusunda ses kaydında söylediklerini kabul etmeyerek çelişkili ifadeler kullandı. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading