Yandex Metrica
SON DAKİKA
Filistinli çocuklara Türkiye'nin hediyelerini götüren tır yola çıktı

Filistinli çocuklara Türkiye'nin hediyelerini götüren tır yola çıktı

Türkiye, İsrail'in gölgesinde yaşayan Filistinli çocuklara, onların yanında olduğunu hissettirmek için "Benim Oyun Sandığım" adlı projeyi hayata geçirdi.

Genel

23.01.2024, 21:56

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay ortak bir çalışma yaparak içinde 31 materyal ve 52 ürünün bulunduğu bin adet "Benim Oyun Sandığım" setini Filistinli çocuklara gönderiyor. Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde "Benim Oyun Sandığım" Erken Çocukluk Eğitimi Setlerinin Filistinli çocuklara gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı.

FİLİSTİN TÜM İNSANLIĞIN ORTAK MESELESİ

Bakan Selçuk, törendeki konuşmasında, geçtiğimiz günlerde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının herkesi derin acılara boğduğunu anımsatarak, Filistinli şehitler için tüm İslam alemine taziyelerini ilettiğini dile getirdi. Filistin'in, bütün insanlığın ortak meselesi ve kanayan bir yarası olduğunu vurgulayan Selçuk, herkesin Filistinliler ve Filistinli çocuklar için neler yapılabileceği konusunda daha fazla duyarlı olması gerektiğini ifade etti konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim Bakanlığının kendi ürünlerinden oluşan bir sandık bu. İçindeki materyaller bilim insanları tarafından özel olarak seçildi ve çocukların gelişim düzeyleri dikkate alınarak oluşturuldu. Benim Oyun Sandığım seti, bizim sahada deneme imkanı bulduğumuz çok pratik bir sandık ve çocukların eğitimine gerçekten büyük katkı sağladığını düşünüyoruz.

Bu eğitim setinin içinde 31 ayrı materyal, 52 farklı ürün var. Sandığın üretimi, hazırlanması tamamen burada yapıldı. Oyun sandığının içinde 'Bir Şeyden Çok Şey' kitabı, boya seti, büyüteç, dama taşları, geçmeli birim küpler, geometri tahtası, kale yapı blokları, kırtasiye seti, ksilofon, oyun halısı, eşleştirme kartları, oyun hamuru ve birçok oyuncak mevcut."

"Bin adet hazırlanan bu sandıklara Türk ve Filistin bayrağı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımızın Türkçe ve Arapça mesajları da yerleştirildi. Ayrıca 'Benim Oyun Sandığım' içindeki materyallerin amacını açıklayan, çocuk gelişimi konusunda aileleri bilgilendiren rehberimiz de var. Bu rehber Türkiye Cumhuriyeti'nin mesajlarını da içeriyor." diyen Selçuk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını da okudu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI

"İstikbalimizin mimarı sevgili evladım. Sokaklarından bal ve gül akan Filistin zor günler yaşıyor. İşgalin, yıkımın, bombaların altında çocuk olmanın güçlüğünü biliyoruz. Türk milleti olarak bizler uzakta değil hemen yanı başındayız. Oyun oynamaktan, hayal kurmaktan, hayallerin için mücadele etmekten lütfen vazgeçme.

Zulmün karanlığı ne kadar koyu olursa olsun, şafağın aydınlığına karşı duramaz. Sokaklarda özgürce koşturacağın, gökyüzüne korkusuzca bakacağın günler muhakkak gelecek. Doğan gün umuttur çocuğum, yüzünü güneşe dön. Aklımızdasın, gönlümüzdesin, dualarımızdasın. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading