Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında tahliye süresi yarın sona eriyor

Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında tahliye süresi yarın sona eriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm projesinde 1299 yapıda 5514 bağımsız birimin tahliyesi amacıyla verilen 150+15 günlük kanuni sürenin yarın sona ereceğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, önemli bilgiler paylaştı.

Genel

03.02.2024, 02:58

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy'ün Fikirtepe mahallesinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1299 yapıda 5514 bağımsız birimin tahliye edilmesi amacıyla verilen 150+15 günlük kanuni süre yarın itibarıyla sona eriyor.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARIN YÜZDE 98'İ TAŞINMA İŞLEMLERİNİ TAMAMLADI

Bahsi geçen alanda vatandaşların yüzde 98'i taşınma işlemlerini tamamlamış bulunurken, tahliye olmayanların çoğunluğunu ticari faaliyet gösteren bağımsız birimler oluşturuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, uzun zamandır gündemde olan Kadıköy Fikirtepe kentsel dönüşüm alanındaki incelemelerini sürdürürken, projede erişilen son noktaya dair basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Gürgen, Fikirtepe'de 2007 yılında imar projesi yapılarak dönüşüm sürecine başlandığını, 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe'yi riskli alan ilan ettiğini hatırlattı.

Ardından 61 yapı adası içinde 25'inin projesine başlandığını, ruhsatlarının tamamlandığını ancak 35 yapı adasında da ya anlaşmaların olmadığı ya da müteahhitlerin işlerini bırakıp gittiği çözümsüzlüğe doğru giden bir sürecin içinde kendilerini bulduklarını anlatan Gürgen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un göreve geldikten sonra bu konuyla özel olarak ilgilendiğini ve işini yapmayan müteahhitlerin sözleşmelerinin fesih edilmesi hem de bakanlığın bazı alanlarda resen müdahale edip, müteahhitlerin yerine geçip, projeleri teslim edip, hak sahiplerine vermesiyle ilgili mevzuat değişikliği yapıldığını anımsattı.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

KENDİLERİNE YARDIMCI OLUNMASINI RİCA ETTİ

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, artık tahliye sürelerinin tamamlandığını, bu saatten sonra yapılacak olan işlerin kamu hizmetlerinin kesilmesi suretiyle tahliyeleri biraz daha hızlandırmak olacağını belirtti. Tebligatların, 170. gününde olduklarını hatırlatan Gürgen, artık herkesin bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istediklerini söyledi.

Gürgen, sanayi içinde çalışan vatandaşlara da tekrar tekrar uyarılar yaptıklarını, onlardan bir an önce yeni iş yerlerine taşınıp, burayı bakanlığa teslim etmelerine yardımcı olmalarını rica etti.

Bugün 3 yapı adasında Emlak Konut'un fiilen inşaatlarına devam ettiğini söyleyen Gürgen, iki ihalenin yolda olduğunu ve Ekim ayı içinde yapılacağını dile getirdi. Gürgen, açıklamalarının devamında "Uygulama alanı içindeki 20 yapı adasının tüm ihaleleri de bu yılın sonunda bitmiş olacak" ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading