Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fetullah'ın gayrimeşrû çocuğu Enes Kanter, Washington'da senatörleri topladı: Artık hareket zamanı

Fetullah'ın gayrimeşrû çocuğu Enes Kanter, Washington'da senatörleri topladı: Artık hareket zamanı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 'manevi oğlu' Enes Kanter, efendisinden 'aferin' alacağı bir eyleme daha imza attı. Washington'da senatörleri bir etkinlikte toplayan Kanter, ABD'yi 'diktatörlere karşı harekete geçmeye' çağırdı.

Genel

17.03.2024, 13:44

Büyük Mason üstadı Fetullah Gülen'in 'manevi oğlum' diye çağırdığı basketbolcu Enes Kanter, Washington'daki FETÖ destekçisi senatörleri toplayıp Türkiye karşıtı bir seans düzenledi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in mayıs ayında Kongre binasında verdiği pozları aratmayan toplantıda senatörler, Türkiye'de insan haklarının ihlal edildiği nakaratını tekrarlayarak "Kınama yetmez, artık harekete geçme zamanı" dedi.

 

Bir süre önce soyadını değiştirerek Enes Freedom kimliğini alan FETÖ militanı, başkent Washington'daki meclis binasında düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı. Enes Kanter Özgürlük Vakfı ile Washington merkezli Ulusal Hak Savunucuları Konseyi'nin (NCCA) birlikte düzenlediği etkinlikte konuşan FETÖ'cü Kanter, "Dünyanın birçok yerinde çok ciddi insan hakları ihlalleri var. Beyaz Saray’a, Amerikalı siyasilere büyük iş düşüyor. Sessiz kalmak diktatörlere güç veriyor, sessiz kalmayın ve harekete geçin" çağrısında bulundu. 

ABD'li senatörler ise FETÖ'cü Kanter'i "NBA kariyerini riske atma pahasına Türkiye'deki insan hakkı ihlallerine dikkat çekiyorsun. Bu takdirle karşılanacak bir duruş" diyerek övdü. 

Fetullahçı örgütün ABD'li politikacılarla diyalog görevi verdiği Enes Kanter, NBA'de elde ettiği popülariteyi terör örgütünün çıkarları doğrultusunda kullanıyor. 

Resepsiyona katılan Florida Senatörü Rick Scott, "Enes Kanter hepimize örnek oldu. İnandığı değerler uğruna kariyerinden vazgeçti. Biz de siyasetçiler olarak gereken özeni göstermeliyiz, yanında olmalıyız. Türkiye’deki insan hakları ihlallerini yakından takip ediyoruz ve sonuna kadar yanınızdayız" dedi. 

FETÖ'nün propaganda araçlarındaki bilgilere bakılırsa sözkonusu toplantıya 20'yi aşkın kongre üyesi katıldı. Ancak FETÖ yayın organlarında bu senatörlerin listesine ilişkin bir bilgi yer almadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading