Yandex Metrica
SON DAKİKA
FETÖ'nün güncel yapılanması deşifre edildi! Yeni taban için şifre: 'sebze' ve 'meyve' kodları 

FETÖ'nün güncel yapılanması deşifre edildi! Yeni taban için şifre: 'sebze' ve 'meyve' kodları 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yeni yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün yeniden yapılanmaya çalıştığıyla ilgili ayrıntılar tek tek açıklandı.

Genel

25.03.2024, 22:54

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 272 sayfalık iddianamede, FETÖ'nün kuruluşu, yapısı ve faaliyetlerini hangi gruplar başlığında sürdürmeye çalıştıkları  anlatıldı.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

TÜRKİYEDEKİ TABANI TOPARLAMAK İÇİN YENİ BİR YAPILANMAYA GİDİLDİ

Terör örgütünün 15 Temmuz 2016 sonrası yaşanan gelişmeler ve son zamanda örgüt yönetiminde yaşanan bölünme tartışmalarına karşı, Türkiye'deki tabanı toparlamak amacıyla FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in "Her ile bir peygamber, her koğuşa bir sahabe ve dışarıdaki her aileye bir melek" sözü üzerine yeni bir yapılanmaya gittiği ortaya çıktı.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

POPÜLER İNTERNET OYUNU ÜZERİNDEN MESAJLAŞTIKLARI ORTAYA ÇIKTI 

Örgütün aldığı derin ağır hasarı onarmak ve yeniden taban oluşturmak için harekete geçildiği belirtilen iddianamede, güncel yapılanmanın sırasıyla feda grubu, talebe yapılanması, cezaevi-mağdur aileler yapılanması, finansal yapılanma, gaybubet (hayalet) yapılanma, serdengeçti grubu, ibn-i erkam grubu, baş yüceler gruplarından oluştuğu, ayrıca popüler internet oyunu üzerinden mesajlaştıklarıda yer aldı. 

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

CEZAEVİNDEKİ ÖRGÜT MENSUPLARININ AİLELERİNE MADDİ DESTEK 

 FETÖ'ye yönelik faaliyet yürüten kişilerin deşifresi çalışmalarında, örgüt üyeleri arasında her şeyin düzeleceğine dair beklentinin yerini umutsuzluğa bıraktığı, yasadışı yollardan yurt dışına çıkış için zemin aradıkları, cezaevindeki örgüt mensuplarının ailelere maddi destek sağlayarak moral ve motivasyonu arttırmaya çalıştıkları ifade edildi.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

AİLE İÇİ ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN "AİLE DANIŞMANI" BİRİMİ BULUNUYOR 

Örgüt mensuplarının çocuklarının anne babalarından ayrı kalmalarının psikolojilerini olumsuz etkilediği, bu yüzden anne ve babalarının örgütsel faaliyetlerden uzaklaşmalarını istedikleri anlatılan iddianamede, örgüt içerisinde faaliyet gösteren şahısların aile içi anlaşmazlıklarının çözümü için "Aile Danışmanı" biriminin bulunduğu, bu birimde görevli şahısların psikolojik destek aldıkları tespit edildi.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

HER FAALİYET İÇİN FARKLI BİR KOD İSMİ 

Örgüt evi görünümünden uzak, evli olmayan birkaç kişinin yaşadığı evler için "spor evleri", yurt dışına çıkış anlamında "yüzme kursuna yazılmak", yurt dışına çıkış yapmak amacıyla harcanması planlanan para için ise "kurs fiyatı" adı altında konuştukları tespit edildi. 

Örgütün güncel faaliyetler kapsamında aktif ve pasif şahısların sayılarının güncellenerek tablo oluşturulduğu yer verilen  iddianamede, geçmişte örgütle iltisaklı olup irtibatı kesilen şahısların yeniden kazanılması içinde hareket geçilidiği belirtildi. 

İddianamede, coğrafi bölgelere göre ayrılmış bölge yapılanmaları ve o bölgedeki ünite öğretmen yapılanması sorumlularının iletişim halinde olmalarının istenildiği ifade edilerek sanıkların cezaevindeki FETÖ üyeleri için denetimli serbestlik süresinin 1 yıldan 3 yıla çıkarılması amacıyla sosyal medya üzerinde örgütlendiklerine yer verildi.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

YENİ ÖĞRENCİLER İÇİN SEBZE VE MEYVE KODLARI KULLANILMIŞ 

İddianamede, "Viber" adlı uygulama üzerinden haberleşen örgüt üyelerinin, deşifre olmamak için şifreli konuştukları, topladıkları ve dağıttıkları paraları sondan iki sıfır atarak söyledikleri anlatılarak FETÖ üyelerinin, bölge ve il yerine "komşu", şahsın kendi il veya bölgesine "iş yeri", il zümre başkanına "usta", ilçe zümre başkanına "ustabaşı", grup başına "kalfa", üyeye "çırak" ortaya çıktı. 
İddianamede, örgüt üyelerinin geçmişte irtibatlı olup da halihazırda örgütü bilen öğrenciler için "meyve", güncel olarak evlerde kalan veya evde kalmasa da örgütle bağı olan öğrenciler içinde yer alıp örgütü tanımayan öğrenciler için "sebze" kodunu kullandıkları tespit edildi.
Başsavcılık tarafından onaylanan 6'sı tutuklu 11 sanık hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylanarak kabul edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading