Yandex Metrica

FETÖ firarisi eski hemşire kayıt dışı koronavirüs aşısı yaptırmak isterken yakalandı

FETÖ firarisi eski hemşire kayıt dışı koronavirüs aşısı yaptırmak isterken yakalandı

Üç yıldır aranan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi, Bylock kullanıcısı firari eski hemşire kayıt dışı aşı yaptırma girişimi sırasında yakalanırken, ona aşı yapmak isteyen hemşire de gözaltına alındı.

Genel

23.01.2024, 18:00

3 yıldır FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında aranan firari eski hemşire Z.Y., kayıt dışı Kovid-19 aşısı yaptırmak için gittiği Aile Sağlığı Merkezi'nde yakalandı.

Z.Y.'ye aşı yapma girişiminde bulunan hemşire İ.Ş. de onunla beraber gözaltına alındı. DHA'dan edinilen bilgiye göre, İ.Ş.'nin geçen ay (Ağustos 2021) firari Z.Y.'ye usulsüz olarak ilk doz Kovid-19 aşısı yaptığı belirlendi.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

2 ŞÜPHELİ DE SERBEST

FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü'nün kendi içinde iletişim sağladığı kripto haberleşme olanağı sunan "Bylock" programı kullanıcısı olan ve hakkında devam eden soruşturma kapsamında 3 yıldır aranma kaydı olduğu tespit edilen eski hemşire Z.Y.'nin  gittiği Aile Sağlığı Merkezi çalışanı İ.Ş.'ye yakalanmasını önlemek için kayıt dışı koronavirüs aşısı yaptıracağı bilgisi polise ulaştı. 

Ekipler, 15 Eylül'de harekete geçerek, 2 şüpheliyi birden takibe aldı. Z.Y., hemşire İ.Ş.'ye Aile Sağlık Merkezi'nde, Sağlık Bakanlığı’na ait "Aşıla Sistemi" içerisine kayıt yapılmadan aşı yaptırmak istediği sırada, 2 şüpheli de  yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan araştırmalarda hemşire İ.Ş.'nin ağustos ayında Z.Y.'ye  usulsüz olarak koronavirüs aşısının ilk dozunu  yaptığı belirlendi. Şüphelilerden Z.Y. hakkında "Suça Azmettirmek" suçundan , İ.Ş. hakkında da "Suçluyu Kayırma" suçundan adli işlem yapıldı. Ayrıca FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkındaki işlemlerinin ardından şüpheli Z.Y.'nin adli makamlarca serbest bırakıldığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading