Yandex Metrica

FETÖ'cüler yine kavgaya tutuştu: Konu bu kez 'gazetecilik'

FETÖ'cüler yine kavgaya tutuştu: Konu bu kez 'gazetecilik'

Alman istihbaratının korumasında yaşayan FETÖ firarisi Halit Esendir ile örgütün ABD'de yaşayan eski mahrem sorumlularından medya tetikçisi Tuncay Opçin, Twitter'da yine birbirine girdi.

Genel

03.04.2024, 04:30

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari elebaşları sosyal medyada bir kez daha birbirlerine girdi. Örgütte 'Zeyd' kod adını kullanan ve bir dönem FETÖ'ye bağlı subayların mahrem imamlığını yapan Tuncay Opçin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e en yakın isimlerden Halit Esendir'e hakaret savurdu. 

Örgütün molla kadrosundan sözde 'Güney Amerika sorumlusu' Hamdullah Bayram Öztürk'e bağlı faaliyet yürüten Tuncay Opçin, Zaman gazetesinin eski ABD muhabiri Ali Halit Aslan'ı eleştirince Esendir'den tepki gördü. 

Almanya'da istihbarat korumasında yaşayan Halit Esendir, ABD'de ikamet eden Opçin'e, "Tuncay bey, Ali Halit Aslan yıllarca ABD Zaman gazetesini hakkıyla temsil etti. Bu süreçte muhalif tavır ve fikirlerinden dolayı ademe mahkum edeceğine siz ABD'ye gideli en az 6 yıl oldu. Siz geçim için ne işler yaptınız, ortaya hangi eseri koydunuz, biraz da aynayı kendinize tutunuz" diye yazınca firari terörist Opçin'den şu cevabı aldı:

"Hadsiz Halit Abi. Benimle habercilik konusunda hiçbiriniz tartışamazsınız. Bu birb. İkincisi ben ABD'ye gazetecilik yapmak için gelmedim. Geçimimi kitapçılık yaparak sağlıyorum. Terbiyesizlik yapmayı bırakın. Ben aynayı öyle bir tutarım ki, gerçekten feleğiniz şaşar."

"Embesilliğin bir haddi ve sınır var. Deli gömleği giyerek karşıma çıkmayın. Benim yaptığım haberlerin zekatını versem, sadece Ali Halit Aslan değil, hepinize yeter. Genelkurmay'ın kapısının önünden geçmeye korktuğunuz zamanda benim Aksiyon'da yaptığım haberleri unutmayın."

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

"SEN DIŞARIDAYKEN BİZ İÇERİDEYDİK"

Firari terörist Halit Esendir, örgüt üyesi Opçin'e şu cevabı verdi: "Sen kapısında haber için beklerken biz de içerde ordudan atılmaları önlemeye çalışıyorduk Tuncay kardeşim. Hatıralarımda anlattım. 1991-95 arasında hiç kimse ordudan atılmadı. Doğan Güreş ve Hurşit Tolon dönemi bittiği için son şûrada 5 kişiyi yeni ekip atmıştı bi zahmet dinleyiniz."

TSK'ya kumpas davalarında Mehmet Baransu ile birlikte baş rolü üstlenen isimlerden olan Tuncay Opçin, bunun üzerine Esendir'e şunları yazdı: "Aferin, çok iyi yapmışsınız. Tebrik ediyorum. Konumuz sizin ne yaptığınız değil, konu Ali Halit Aslan ve oradan bana bulaşma cesareti alıyorsunuz. Üstüne üstlük, habercilik üzerinden. Bi atınızı geri bağlayın."

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

"ANNENİZDEN DOĞDUĞUNUZA..."

"Ben 2005-2010 arasında Chronicle'ı 20 sayı çıkardım. Sadece bir sayı, yedi gazeteye manşet oldu. Aynı tarihlerde Zaman'ın manşet olan kaç haberi var? Sadece Ali Halit Aslan değil, isterseniz bütün gazeteyi toplayın gelin. Haberciliği öyle tartışalım. Sizin gazetecilikten ne anladığınızı bilmiyorum ancak benim anladığım haberciliktir. Ali Halit Aslan, sizin gibi ne yaptığını, ne söylediğini bilmeyen kişilerin takdiriyle ABD'de 25 yıl kaldı, hatırda kalan tek bir haber yapmadı. Bir daha gazeteciliğimi tartışmaya kalkarsanız sizi annenizden doğduğunuza pişman ederim. Bunu da aklınızın bir köşesine yazın. Haddinizi bilin ve benim sınırlarımı daha fazla zorlamayın."

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

İKİLİ DAHA ÖNCE DE KAVGA ETMİŞTİ

Firari iki teröristin daha önceki kavgaları, örgütteki derin ayrışmayı bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştı. 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten FETÖ'nün 'Genelkurmay İmamı' Adil Öksüz, Opçin-Esendir kavgasının ana konusu olmuştu. Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğunu iddia eden Esendir'e Opçin sert tepki göstermiş, Öksüz'ün MİT ajanı olamayacağını kaydetmişti. "Adil Öksüz MİT ajanı" yaygarasına o dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmış ancak sosyal medyada dolaşan sahte belgeyi hazırlayan FETÖ üyesi mahrem imam, yayınladığı vidyoda itiraflarda bulununca Kılıçdaroğlu'nun katıldığı yaygara boşa çıkmıştı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading