Yandex Metrica
SON DAKİKA
FETÖ'cü eski binbaşı Yunan sınırında mahsur kaldı! Dağda görüntü çekip Atina'dan yardım istedi

FETÖ'cü eski binbaşı Yunan sınırında mahsur kaldı! Dağda görüntü çekip Atina'dan yardım istedi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay'da FETÖ'nün direktifleri doğrultusunda hareket eden ve ismi Çatı İddianamesi'nde geçen eski kurmay binbaşı Yalçın Toker, firar ettiği Yunan topraklarında mahsur kalınca görüntülü mesajla yardım istedi.

Genel

23.01.2024, 18:23

15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ'nün Genelkurmay Karargâhı'na sızdırdığı militanlardan biri olan eski kurmay binbaşı Yalçın Toker, beraberindeki 16 kişiyle birlikte Edirne üzerinden Yunanistan topraklarına firar etti. 

İpsala-Enez hattından Meriç Nehri'ni geçerek Yunanistan'ın sınırdaki Ferecik kasabasına ulaşan grup, burada dağlık bir bölgeden görüntülü mesaj paylaşarak Yunan makamlarına seslendi. 

Grup adına konuşan FETÖ firarisi Yalçın Toker, "Yunan yetkililere sesleniyorum. Erdoğan diktatörlüğünden kaçıp buraya geldik. Grubumuzda 17 kişi var. Perişan haldeyiz ve soğuktan donmak üzereyiz. İki kişi yardım aramak üzere aramızdan ayrılmıştı ama hâlâ dönmediler. Acil insani yardıma ihtiyacımız var. Grumuzdan bazıları nehri geçerken ıslandığından ötürü şimdi titriyor."



Aralarında çocukların da olduğu gruba Yunan polisinin ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor. Yalçın Toker ve beraberindekilerin bu son görüntüsü, FETÖ üyelerinin yargılanmak yerine Türkiye'den kaçmayı seçip kadın ve çocuklarını da tehlikeye atmaktan çekinmediklerini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading