Yandex Metrica

Evlat mücadelesinde PKK'ya karşı zafer kazanmıştı! Gururla, kınasını yakıp askere yolcu edeceğim

Evlat mücadelesinde PKK'ya karşı zafer kazanmıştı! Gururla, kınasını yakıp askere yolcu edeceğim

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan annelerden Ayşegül Biçer, oğlunu PKK'nın elinden kurtarmayı başardı. 3 ay önce oğluna kavuşan anne Biçer, oğlunu askere gönderme hazırlıkları yaptığını belirterek, “Allah izin verirse kına şarkısıyla, asker şarkısıyla çocuğumun eline kınasını yakacağım. O gururla, şerefle yolcu edeceğim. Vatanına, toprağına nöbete göndereceğim” dedi.

Genel

23.01.2024, 18:13

Ayşegül ve Rauf Biçer çifti, 4 yıl önce henüz 16 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğulları Mustafa için 3 Eylül 2019'da HDP il binası önündeki evlat nöbetine katılmıştı. Biçer çiftinin eylemi sürerken, oğulları Mustafa, terör örgütü PKK'nın barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Biçer ailesi şimdi oğularını askere göderiyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

'DEVLETİMİZ VAR OLSUN'

Anne Ayşegül Biçer bundan sonra hayalinin oğlu Mustafa'yı askere göndermek olduğunu söyledi, kandırılarak dağa kaçırılan bütün gençlere bir kez daha çağrı yaptı. 

  “ Vatanına, milletine, bayrağına hayırlı bir evlat yetiştirmek. Benim ilk günden beri hayalimdi. Lanet olası terör örgütü çocuğumu benden kopararak aldı. Ben de ant içmiştim. PKK’dan söke söke alacağım evladımı demiştim. Aldım ve şimdi de asker edeceğim Allah izin verirse. Devletimiz daim var olsun. Devletimizin gücü kuvveti daim olsun. O gururla, şerefle çocuğumu yolcu edeceğim. Vatanına, toprağına nöbete göndereceğim. Bütün evlatlar, buradan çağrı yapıyoruz. Gelin dağdan inin vatanınıza, bayrağınıza nöbet tutun. Amerika’ya, İsrail’e uşaklık yapmayın. Bakın ben çok gururluyum. Çünkü evladımı hem dağdan indirdim hem asker etmek çok büyük bir gurur benim için” 

Devletin sahip çıkmasıyla evlatlarını teker teker dağdan indirdiklerini kaydeden anne Biçer, mücadelesinin tüm anneler evlatlarına kavuşuncaya dek süreceğini belirtti.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

'ÇOCUKLARIMIZIN BİR ÖLÜMÜ VARSA VATANI, TOPRAĞI İÇİN OLSUN'

PKK içinde 4 yıl kaldıktan sonra örgütten kaçıp ailesine kavuşan Mustafa Biçer de vatana izmet etmekten duyacağı gururu ifade etti:  “Çanakkale şehitlerimiz, Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi yan yana gelip bu vatanı savundular. Şimdi biz de askere gidip Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Çerkeziyle, Sünnisiyle bu vatanı savunacağız. Gerçekten çok mutluyum. Askerlik yapmaktan gurur duyuyorum.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading