Yandex Metrica

Eski kocanın nafaka oyunu mahkemede ortaya çıktı!

Eski kocanın nafaka oyunu mahkemede ortaya çıktı!

Ankara'da eşinden boşanan kocanın 'anlaşmalı boşanmaya ikna' amacıyla yaptığı anlaşılan nafaka oyunu mahkeme tarafından anlaşılarak bozuldu.

Genel

17.03.2024, 07:40

Ankara'da yaşayan maden mühendisi K.Ö ile ev hanımı A.O. 2022 yılında anlaşmalı olarak boşandı. 

Çiftin çocuğunun velayeti ise anne A.O'ya verilirken baba K.Ö'nün çocuk için aylık 2000 TL iştirak nafakası ödemesi kararlaştırıldı. Karardan 4 ay sonra K.Ö ekonomik sıkıntılar yaşadığını iddia ederek, Ankara 14. Aile Mahkemesi'ne ödediği nafakanın 400 TL'ye düşürülmesi için dava açtı. 

Sabah gazetesinin haberine göre mahkeme, tarafların mali durumunun araştırmasını yaptıktan sonra nafaka indirim talebinin reddine hükmetti.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

NAFAKA AZALTMA TALEBİ İYİ NİYETLİ DEĞİL 

Kararın gerekçesinde ise K.Ö.'nün ekonomik durumunda değişiklik olmadığı halde 2 bin lira nafaka ödemeyi kabul etmesinin, "anlaşmalı boşanmaya ikna edebilmek olduğu" belirtilerek, nafakanın azaltılması talebinin 'iyi niyetli olmadığı' ifade edildi.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

TALEP REDDEDİLDİ 

K.Ö.'nün ekonomik durumunun iştirak nafakasını ödeyemeyecek kadar kötüleştiği iddiasını kanıtlamadığı belirtilen kararda, indirim yapılmasını gerektirir bir durum bulunmadığı aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading