Yandex Metrica

Eşinin kredi kartını iptal ettiren koca için Yargıtay'dan emsal karar

Eşinin kredi kartını iptal ettiren koca için Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emsal bir karara imza atarak, eşinin işi ve geliri olmadığını bilen erkeğin eşinin kredi kartını iptal ettirmeinin manevi tazminatı gerektirdiğine karar verdi.

Genel

23.01.2024, 18:34

Aile mahkemesine başvuran Y.B eşi O.B'den boşanmak istedi. Davayı açan kadın, eşinin kendisine sürekli hakaret ettiğini, sadakatsiz davrandığını iddia etti. 

Davalı kocanın sürekli boşanmak istediğini ileri sürerek boşanma kararı alınmasını, 6 bin TL tedbir nafakası ile 500 bin TL maddi, 500 bin TL'de manevi tazminat ödenmesine karar verilmesini talep etti. 

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

DAVALI KOCA İDDİALARI REDDETTİ 

Davalı koca ise iddiaları reddetti. Kendisinin ilk eşinin ikinci evlilii olduğunu, evliliğin başından beri eşinin maddi taleplerde bulunduğunu, düğünün hemen sonrası takılan takıları banka hesabına yatırdığını iddia etti. 

Mahkeme, tarafların ayrı yaşadığını, erkeğin eşinin geliri olmadığını bildiği halde kredi kartlarını iptal ettirdiğini aktardı. 

Boşanmaya sebep olan olaylarda erkeğin tam, kadının ise kusursuz olduğu gerekçesiyle tarafların boşanmalarına, kadın eş yararına bin TL tedbir-yoksulluk nafakası ile 20 bin maddi tazminat ödenmesine, manevi tazminat talebinin ise davacının kişilik haklarına saldırı teşkil eder nitelikte kusurlu bir davranışın varlığı ispatlanamadığına hükmetti.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Karar temyize gidince, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kredi kartının iptal edilmesinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğuna hükmetti. 

Davayı yeniden inceleyen Aile Mahkemesi, ilk kararında direndi. Davacı kadın bu kararı da temyiz edince devreye bu defa Yargıtay Hukuk Genel Kurulu girdi.

Emsal bir karara imza atan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, karısının kredi kartını iptal ettiren kocayı kusurlu buldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading