Yandex Metrica

Eşini rencide eden erkeğe Yargıtay'dan tazminat kararı! Emsal karar olarak kayıtlara geçti

Eşini rencide eden erkeğe Yargıtay'dan tazminat kararı! Emsal karar olarak kayıtlara geçti

Yargıtay, eşine "Çirkin karı" diyerek rencide eden erkeği suçlu buldu. Yargıtay, bu sözün, kişilik haklarına saldırı olduğuna hükmetti ve erkeği tazminat ödemeye mahkum etti.

Genel

23.01.2024, 19:44

Ankara'da çift arasında yaşanan boşanma davası Yargıtay'ın emsal kararını beraberinde getirdi. 

Boşanma sürecinde eşine, "Çirkin karı. Güzel ve zengin değilsin" şeklinde ifadeler kullanan erkek tam kusurlu bulundu.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

AİLE MAHKEMESİ KADININ TAZMİNAT TALEBİNİ REDDETTİ

Ankara'da yaşayan Nurdan M., eşinin kendisine sataşma şeklinde hal ve hareketlerinin bulunduğunu, "çirkin karı" dediğini belirterek Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. Nurdan M., ayrıca eşi Ahmet M.'nin kendisinin güzel ve zengin olmadığını, başkaları gibi güzel bir eşinin bulunmadığı söylediği, "eş ve çocuk her zaman bulunur anne baba bulunmaz" dediğini belirtti. 

Aile mahkemesi boşanma ve manevi tazminat davasıyla ilgili verdiği kararda erkeğin tamamen kusurlu olduğu belirterek boşanmalarına karar verdi. Kadının talep ettiği kişilik haklarına saldırı nedeniyle manevi tazminat ise mahkeme tarafından kişilik haklarına saldırı olmadığı belirtilerek reddedildi.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

YARGITAY İÇTİHATLARA GİREN BİR KARARA İMZA ATTI

Yerel mahkemenin kadının kişilik haklarının saldırıya uğramadığı gerekçesiyle manevi tazminat talebinin reddine karar vermesinin ardından Nurdan M., dava dosyasını Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise içtihatlara giren bir karara imza attı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading