Esenyurt'ta kimyasal atık rezaleti Her yer maviye bulandı
Esenyurt'ta fabrikaların kimyasal atıkları logarlardan caddelere taştı. Yolları kullanamayan vatandaşlar ise hem tedirgin hem de durumun sorumlularına tepkili.

İstanbul Esenyurt'ta, fabrikaların kimyasal atıkları kanalizasyonlara bırakıldı ve atıklar rögarlardan taştı. Ortaya alışıldığın dışında görüntüler çıktı.
Esenyurt'ta sokak ve caddeler rögardan taşan mavi suya bulandı. Yoldan geçen insanlar her tarafa bulanan kimyasal atık yüzünden endişe duyduklarını belirtti. Çevre sakinleri ise bu durumdan son derece tedirgin ve rahatsız.
SU DEĞİL ZEHİR AKIYOR
Esenyurt'ta taksi şoförü olarak çalışan Ercan Yılmaz, " Çocukları resmen dışarı çıkarmaya korkuyoruz. Resmen su değil zehir akıyor. Deniz mavisi fabrika atıkları ve suları geliyor. Bunlar da içme sularına katılıyor. İster istemez her gün kazı, ekleme yapılıyor, bunlar da sulara katılıyor" dedi.
Aynı mahallede yaşayan Mesut Tulgay ise, "Daha önceden oluyordu, sonrasında buraya tadilat yapıldı. Daha biteli 3-4 gün oldu, yapıldığı halde aynı şekilde mavi su akmaya başladı. Bu sefer daha şiddetli bir şekilde yapılan rögardan dışarıya çıkmaya başladı. Görmüş olabilirsiniz, su yoğun bir şekilde tüm yolu kapladı. Hastaneye aşırı derece yakın, insan sirkülasyonunun ve sitenin olduğu bir noktadayız" diye konuştu.
Kaynak: DHA