Yandex Metrica

Esenboğa Havalimanı'nda film gibi tatbikat!

Esenboğa Havalimanı'nda film gibi tatbikat!

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda uçak kazası tatbikatı yapıldı. Kapsamlı tatbikat film sahnelerini anımsattı.

Genel

23.01.2024, 18:11

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğünce "Geniş Katılımlı Acil Durum Planı" kapsamında tatbikat düzenlendi.

Senaryo gereği inişe geçen bir uçak, pist başlangıç kısmına düştü. Uçağın motorlarında çıkan yangını Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kimyevi toz ve köpük kullanılarak söndürdü.

AFAD ekiplerince de Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) tehditlere karşı uçakta taşınan tehlikeli maddeye müdahale edildi ve çevreden uzaklaştırıldı.

Kimyasal maddeye maruz kalan 2 Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele personeli ile  2 yolcu, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.Uçakta mahsur kalanlar AFAD, UMKE ve jandarma arama kurtarma (JAK) ekiplerince kurtarılarak, alanda kurulan sahra çadırında yapılan müdahalenin ardından ambulanslara taşındı.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

YOLCULAR K-9 KÖPEKLERİ İLE BULUNDU

Film sahnelerini andıran tatbikatta senaryo gereği, 2 parçaya ayrılan uçaktan araziye savrulan yolcular ise K-9 köpekleri ile bulunarak jandarma helikopteriyle kurtarıldı. Ayrıca tatbikatta, bir arama kurtarma helikopteri, 50 araç, 300 personel, toplu zayiat alanında uzman 7 değerlendirme ekibi yer aldı.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

TATBİKATTA KULLANILAN MAKETİ ARFF PERSONELİ YAPTI

İçerik olarak havalimanları arasında en büyüklerinden biri olma özelliğine sahip tatbikatta kullanılan uçak maketi, DHMİ Esenboğa ARFF Müdürlüğü personeli tarafından yüzde 80 oranında geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading