Yandex Metrica

Eşcinseller Diyarbakır'ı karıştırınca fondaş medya: Bir grup erkek saldırgan...

Eşcinseller Diyarbakır'ı karıştırınca fondaş medya: Bir grup erkek saldırgan...

Diyarbakır'da PKK paçavraları altında toplanan eşcinseller kendilerini 'Nasyonel Kürtler' olarak adlandıran bir grubun saldırısına uğradı. HDP ve TİP'liler LGBT'ye destek mesajı yağdırırken ABD destekli fondaş medyanın saldırıyı duyururken kullandığı tuhaf dil dikkat çekti.

Genel

23.04.2024, 18:13

HDP ve TİP'liler Diyarbakır'daki nevruz etkinliğini PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a destek gösterisine dönüştürdü. Terör yandaşları 'Biji Serok Apo' sloganları attıkları sırada ilginç bir olay yaşandı. Bölücülere destek vermek için oraya gelmiş eşcinsel gruplar alanda bulunan bazı Diyarbakırlılar tarafından saldırıya uğradı. 

Kendilerini 'Nasyonel Kürtler' olarak adlandıran grup üyeleri meydandaki LGBT bayraklarını parçalayıp eşcinsellere saldırıda bulundu. Grup sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda ise şu tuhaf ifadeleri kullandı:

"Biz kimsenin hormonsal yapısına karşı değiliz! Lakin 300 bin Kürdün katili Atatürk'ü merkezinde gören, daima onu sayfalarında anan, Kemalist TİP Partisi ile kıç kıvırtmak için Kürdün ulusal bayramı olan Newroz'a sırf reklam yapmak için gelirseniz hak ettiğiniz şekilde karşılaşmanız gayet normaldir. Kürdün mücadelesi ulusaldır ve binlerce şehidimiz Kürdistan amacında canını vermiştir. Sen eline beline LGBT ya da Türk sol bayrağı alasın diye değil. Keza LGBT'li bir Kürd birey eline ala rengin alıp Newrozunu kutlayabilir. Buna kimse bir şey diyemez! Ama sizler Kadıköy solcuları ile özgürlüğü çıplaklık sanmaktasınız."

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

TİP HÜKMÜ VERDİ: KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR

PKK paçavraları altında saldırıya uğrayan LGBT'lilere destek, PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen Türkiye İşçi Partisi ile HDP'den geldi. TİP'in Diyarbakır örgütü, sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

"Geçtiğimiz Newroz kutlamalarında LGBTİ+ bayrağı açan yurttaşlarımıza ve parti üyelerimize, 'Kurden Nasyonal' adlı bir grup tarafından alanda saldırı düzenlendi. Faillerinin Kürt halkını temsil etmediğini bildiğimiz bu saldırı bizi yıldıramaz, dayanışmamız sürecek."

HDP hesaplarından paylaşılan mesajda ise şöyle denildi: 

"Amed Newrozunda LGBTİ+'lara yapılan saldırıyı kınıyoruz. Nefret ve ayrımcılığı körükleyen politikalara izin vermeyeceğiz!"

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

FONDAŞ MEDYADA 'KÜRT NAZİ' ŞAŞKINLIĞI

CIA bağlantılı Chrest Vakfı başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden yüzbinlerce dolar para desteği alan fondaş medya Diyarbakır'daki olay sonrası kimi sorumlu tutacağını şaşırdı. Ertuğrul Kürkçü-Nadire Mater yönetimindeki 'Bianet' sitesi işin içinden çıkamayınca saldırıyı 'bir grup erkeğe' bağladı. 

Bianet haberi şöyle duyurdu: 

"Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamalarında LGBTİ+'lara alanda bir grup erkek saldırdı. Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerinin de olduğu kişilerin duruma müdahale etmesi üzerine erkek grubu onlara da saldırdı. Kendisini Kürt milliyetçisi olarak tanımlayan bu erkek grubu, Newroz öncesinde 'Newroz ve Kürdlük ile ilgisi olmayan TİP ve LGBT flamalarını görürseniz Newroz ateşini harlamak için kullanabilirsiniz' diyerek saldırıyı planlamış ve örgütlemişti."

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

DİYARBAKIR İHD FAİLİ BULDU 

Fondaş sitelerden Gazete Duvar ise olaya tepki gösteren Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Komisyonu, Keskesor Amed LGBTİ+ oluşumu, Barış için Kültürel Araştırmalar Derneği (BAKAD) ile İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi yetkililerinin açıklamasını yayınladığı haberinde suçlu bulmakta kararsız kaldı. 

Haberde, "Güvenlikten sorumlu 3 görevli de failler arasındaydı" denilirken, İHD yetkilisi Abdullah Zeytun 'Kürt Nazilerin' saldırısını hükümete bağlayacak bir nokta bulmayı başardı: "İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı politikaların neticesini yaşıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading