Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ertuğrul Özkök Hürriyet'ten kovuldu! Gazetecilik mesleğinin yüz karasıydı

Ertuğrul Özkök Hürriyet'ten kovuldu! Gazetecilik mesleğinin yüz karasıydı

Aydın Doğan döneminde Hürriyet gazetesini cuntacıların operasyon aygıtı haline getiren Ertuğrul Özkök, 20 yıl yönettiği kurumdan nihayet kovuldu.

Genel

23.01.2024, 18:16

Çetin Emeç'in 1990'da öldürülmesinin ardından -kısa süreli Rahmi Turan dönemi sonrası- Hürriyet gazetesini yönetmeye başlayan ve 28 Şubat sürecinde 'çok önemli görevler' ifâ eden Ertuğrul Özkök, nihayet bu gazeteden kovuldu. 

Yayın yönetmeni olarak Hürriyet grubunu yönettiği dönemde dindar kesime ve özellikle başörtülülere yönelik nefret kampanyasıyla hatırlanan Özkök, 2009 yılı sonunda görevini Enis Berberoğlu'na devretmek zorunda kalmış ancak Hürriyet'le bağını koparmamıştı. 

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesinin 2018 yılında Demirören Grubu'na satılmasıyla birlikte iyice gözden düşen Özkök, 3 yıldır sadece köşe yazısıyla varolduğu gazeteye birkaç gün önce tamamen veda etti. 

6 Kasım tarihli yazısında "Bir ay izin istiyorum. Bir ay sonra kitabıma başlamanın moraliyle, yepyeni magazin konularıyla dönmek üzere izin istiyorum" ifadelerini kullanan Özkök, gazete ile yollarının ayrıldığı iddialarını bugün doğruladı. 

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

AYDIN DOĞAN'IN VAZGEÇİLMEZİYDİ 

Uçankuş TV'ye yaptığı açıklamada Özkök, "Hürriyet'ten dostça ayrıldık" dedi. Özkök'ün biletinin kesilmesine neyin sebep olduğu merak ediliyor. İddialardan biri, Özkök'ün medya sektörüne yeniden dönüş yapmaya hazırlandığı ileri sürülen Aydın Doğan'la hiç bitmeyen ilişkisi... Demirören yönetiminin bu ilişkiden rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. 

Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'daki bir sergiye katılarak terör örgütü PKK destekçileriyle birlikte halay çeken Ertuğrul Özkök'ün bu hareketi çok tartışılmış ve eleştirilmişti. Sözkonusu etkinlikte doyasıya eğlenen Özkök'ün, çocukları HDP ve PKK tarafından kaçırılmış Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etmemesi dikkat çekmişti. 

Seçilmiş Refah-Yol Hükümeti'ne 28 Şubat süreci boyunca cuntacı askerlerin omzundan ateş etmesiyle ve dindar vatandaşları sipariş manşetlerle hedef almasıyla hatırladığımız Ertuğrul Özkök, yıllar boyunca Türkiye'ye kan kaybettirmiş 'irtica' paranoyasının yönetmenlerinden biriydi. 

Başörtülü kadınlara yönelik cadı avı kampanyasının merkezindeki isim olan Özkök, ANAP'lı eski bakan Güneş Taner'le telefonda yaptığı ihale pazarlığıyla da tanınıyor. Sözcüsü olduğu güç odakları adına her türlü tetikçiliği yapmış Özkök, hem sağ hem de sol cenahtan kitlelerin nefretini çekti. 

Türkiye, 'gazeteciliğin yüz karası' olarak görülen bir figürden 10 Kasım 2021 itibariyle resmen kurtulmuş oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading