Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ersin Tatar: Türkiye'nin garantörlüğü ve askeri varlığı bizim için vazgeçilmez

Ersin Tatar: Türkiye'nin garantörlüğü ve askeri varlığı bizim için vazgeçilmez

"Kıbrıs Türkü’nün Varoluş Mücadelesi" konulu konferansa katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin garantörlüğü ve askeri varlığının KKTC için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Genel

23.01.2024, 18:09

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bölge Çalışmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen, “Kıbrıs Türkü’nün Varoluş Mücadelesi” konulu konferansa katıldı.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN ORAYA GELMESİNİ İSTEDİK! ÇÜNKÜ KIBRISLI TÜRKLER YOK OLUŞUN EŞİĞİNDEYDİ'

"Kıbrıs Türkü’nün Varoluş Mücadelesi" konulu konferansta konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Türkiye'nin garantörlüğü ve askeri varlığı bizim için vazgeçilmez" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kıbrıs'ı işgal ettiğini söyleyenlere hep karşı durduklarını söyleyen ve bu yönde yapılan iddialara sert yanıt veren Tatar, "O gün biz Türkiye'nin oraya gelmesini istedik! Çünkü Kıbrıslı Türkler yok oluşun eşiğindeydi." ifadelerini kullandı. 

Kendileri için en önemli tarihin 15 Temmuz 1974 tarihi olduğunu vurgulayan Tatar, 1974'ten beri Kıbrıs'ta çok şeyin başarıldığını ifade etti ve sözlerine " Toprağımız da, yönetimimiz de, sınırlarımız da var" ifadeleriyle devam etti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading